Smaken av syrlig eple, sterk karri og søte tomater utfylles av frisk persille og en mild ostekrem av geitost. Sammen gjør kombinasjonen av ingredienser denne vegetarsuppa til en fyldig og spennende smaksopplevelse.
Bilde: Anne
Ingredienser:
2 epler
1-2 løk
Ca 1 ss karri
2 ss økologisk Røros Smør eller vanlig meierismør
2 bokser hakka tomater
1 dl vann
1 boks matfløte
1 ts sukker
Hakka persille
GrønnsaksbuljongCa 2 dl kokte grønne linser (prøv gjerne med kikerter eller sei i stedet)
Ostekrem:
1 boks Snøfrisk naturell geitost
2 ss lettrømme
Slik gjør du:
Kok linser, eller bruk ferdigkokte. Smelt smøret i en kjele sammen med karri. Blank løken i kjelen og ha i eplebiter, vann, fløte, buljong og hakka tomat. Kok i 5-10 minutter. Tilsett linsene og smak til med pepper, salt og sukker. Jeg målte ikke opp hvor mye linser jeg hadde i, så her må du nesten prøve deg fram til du synes det er passe. Dryss over hakka persille. Server med ostekrem og eventuelt hvitløksbagetter.
En god kjøttfri mandag ønskes alle fra en hverdagsvegetarianer :-)Kilde: Oppskrifta er ei videreutvikling av ei ikke fullt så vegetarisk oppskrift fra TINE.no. Takk til Silje, som introduserte meg for originalen :-)
9 kommentarer:
Mmm.. Det såg verkeleg godt ut :D
Takk :-) Både jeg og samboeren syntes den var veldig god.
SV: Ja, socca er utrolig godt :) Jeg elsker indinsk! :D Men jeg liker å bruke korriander da. Dette så utrolig godt ut
Oi, dette så definitivt spennende ut! :)
Takk for litt mandagsinspirasjon (på en tirsdag for meg)!
Ønsker deg en fin-fin uke, Anne! :)
Suppe er en av mine klare favoritter når det gjelder mat :)
Dette er iallefall en variant jeg vil prøve ut. Takk for oppskrift!
Spennende suppe, gleder meg til å smake....
Gøy at dere vil prøve oppskrifta! Kom gjerne med tilbakemeldinger etter at dere har smakt den! Alltid kjekt med tips til variasjoner og forbedringer :-)
Takk for en inspirerende blogg! Bra tema og engasjement!
Denne ser spennende ut!
Legg inn en kommentar