mandag 21. februar 2011

Spennende vegetarsuppe med karri


Smaken av syrlig eple, sterk karri og søte tomater utfylles av frisk persille og en mild ostekrem av geitost. Sammen gjør kombinasjonen av ingredienser denne vegetarsuppa til en fyldig og spennend
e smaksopplevelse.

Bilde: Anne


Ingredienser
:

2 epler
1-2 løk
Ca 1 ss karri
2 ss økologisk Røros Smør eller vanlig meierismør
2 bokser hakka tomater
1 dl vann
1 boks matfløte
1 ts sukker
Hakka persille
Grønnsaksbuljong
Ca 2 dl kokte grønne linser (prøv gjerne med kikerter eller sei i stedet)

Ostekrem:

1 boks Snøfrisk naturell geitost
2 ss lettrømme

Slik gjør du:

Kok linser, eller bruk ferdigkokte. Smelt smøret i en kjele sammen med karri. Blank løken i kjelen og ha i eplebiter, vann, fløte, buljong og hakka tomat. Kok i 5-10 minutter. Tilsett linsene og smak til med pepper, salt og sukker. Jeg målte ikke opp hvor mye linser jeg hadde i, så her må du nesten prøve deg fram til du synes det er passe. Dryss over hakka persille. Server med ostekrem og eventuelt hvitløksbagetter.

En god kjøttfri mandag ønskes alle fra en hverdagsvegetarianer :-)

Kilde: Oppskrifta er ei videreutvikling av ei ikke fullt så vegetarisk oppskrift fra TINE.no. Takk til Silje, som introduserte meg for originalen :-)

9 kommentarer:

Sonja Pernille sa...

Mmm.. Det såg verkeleg godt ut :D

Anne sa...

Takk :-) Både jeg og samboeren syntes den var veldig god.

AM Skofterud sa...

SV: Ja, socca er utrolig godt :) Jeg elsker indinsk! :D Men jeg liker å bruke korriander da. Dette så utrolig godt ut

Cecilie sa...

Oi, dette så definitivt spennende ut! :)

Takk for litt mandagsinspirasjon (på en tirsdag for meg)!

Ønsker deg en fin-fin uke, Anne! :)

Carita sa...

Suppe er en av mine klare favoritter når det gjelder mat :)
Dette er iallefall en variant jeg vil prøve ut. Takk for oppskrift!

Nanne sa...

Spennende suppe, gleder meg til å smake....

Anne sa...

Gøy at dere vil prøve oppskrifta! Kom gjerne med tilbakemeldinger etter at dere har smakt den! Alltid kjekt med tips til variasjoner og forbedringer :-)

svana sa...

Takk for en inspirerende blogg! Bra tema og engasjement!

Vegetarmat.org sa...

Denne ser spennende ut!