søndag 23. mai 2010

Appelsinkake med sjokoladetopp

Etter gårdagens produksjon av mandelmelk satt jeg igjen med en del mandelmasse som vi selvfølgelig ikke kunne kaste. Så i dag ble restene til ei deilig appelsinkake med smelta mørk sjokolade på toppen.

Foto: Ingebjørg Øveraasen
Lisens: Creative Commons (CC-BY-NC-SA).

Her er oppskrifta:

- Ca 200 gram mandelmasse (det som ble igjen etter produksjon av mandelmelk, men her kan du godt bruke malte mandler også)
-2 økologiske appelsiner (økologiske anbefales sterkt fordi skallet skal brukes)
-4 økologiske egg
-Ca 230 gram rørsukker
-3 ss natron
-Vanilje (fra vaniljestang eller vaniljepulver - ikke vanilinsukker)
-Ca 3 ss rapsolje/solsikkeolje (dersom du maler hele mandler kan rapsolje droppes)
- Mørk sjokolade (f.eks Coop Änglamarks økologiske med 70% kakao)
(-Melis)

Vask appelsinene godt og kok dem med skall i ca 30-60 minutter*, til du kan stikke relativt lett gjennom med en strikkepinne. Så deler du appelsinene i biter og moser dem i en blender eller lignende. Visp egg og sukker luftig før du blander alle ingrediensene sammen. Ha røra i ei springform med papir i bunnen og stek kaka i 30-60 minutter på 180 grader C. Legg kaka på fat og riv sjokolade over mens kaka fortsatt er rykende varm, slik at sjokoladen smelter på kaka. Dryss gjerne litt melis på til slutt som ekstra pynt. Tips: Ha litt melis i ei teklype og dryss i vei.

*Hvis du ønsker litt mindre bitter appelsinsmak kan du forsøke å skrelle appelsinene. Da kan det hende du ikke trenger å koke dem først også.

Vel bekomme :-)


Inspirasjonsoppskrift, se s.17 i Aktivitet (4H)

6 kommentarer:

Cecilie sa...

Dette hørtes slettes ikke galt ut! :D Genialt å bruke mandelmassen til dét!

Sv: Gallo Pinto hørtes bra ut! Hva mer er det i den enn ris og bønner? Etter jeg kom hjem fra Cuba var jeg fast bestemt på å ikke spise brød til niste (var brødlei lenge før jeg reiste), så da spiste jeg en del økologisk ris med økologiske kidneybønner og linser. Med noen cashewnøtter strødd på toppen ble det kjempegodt :)

Og takk for det, var minst like gøy å danse i dag! :D Gleder meg masse til i morgen, selv om det blir litt trist at det er over da...

Anne sa...

Gallo Pinto er en god og bunnsolid frokost, og den funker like bra til lunsj også :) I tillegg til bønner og ris er det løk, hvitløk, paprika og friske koreanderblader i, samt salt, pepper og salsa lizano (ikke så lett å få tak i i Norge, men kan vel sikkert krydre litt ekstra i stedet). Tenkte å lage en bloggpost med oppskrift en dag :)

Cimma sa...

Du er herved min favorittblogg! ;)

Skal lese mer så snart jeg kan:) Hei så lenge! Og klem!

Anne sa...

Takk for koselig kommentar! Glad for at du liker bloggen min :-)

Svanemor sa...

Hei. Jeg har en utfordring til deg på min blogg:)http://wwwsvanemor.blogspot.com/

Løvinnen sa...

Hørtes fenomenalt ut med en ny slik butikk da...=) Hvor sånn ca blir den?

Det gikk bra på eksamen ja:) Ferdig utdannet nå ja.:)