Prosjektgruppa i Økoløft-prosjektet i Drammensregionen ønsket seg økologisk møtemat, noe som viste seg å ikke alltid være like enkelt å få tak i. Derfor tok de initiativ til å lage et eget hefte med oppskrifter på 12 økologiske supper, en for hver måned, basert på årstidens råvare. De har tatt utgangspunkt i økologiske råvarer som finnes på det norske markedet i dag, og av denne grunn har de brukt smør og melk i noen av oppskriftene i mangel på økologisk fløte. Heftet kan du laste ned her (fra www.kjokkenokologi.no).
Oktobersuppa er grønnsakssuppe - god apetitt!
Økoløft i kommuner er et tiltak for å nå regjeringens målsetting om at 15 % av matproduksjonen og -forbruket skal være økologisk i 2015. Det er 52 kommuner som deltar i dette prosjektet, som er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet.
Halloooo, er det noen her!?
for 2 måneder siden
3 kommentarer:
Den så veeeeldig god ut!
Vi skal ha kjøttsuppe idag hjemme hos mor:) nesten alt økologisk:)
De kan tipses om økologisk soyafløte eller havrefløte, det funker som en bra erstatning.
Spännande! Jag ska helt klart lasta ned det häftet så småningom, jag gillar soppa :)
Legg inn en kommentar