torsdag 15. oktober 2009

Urte-haven sensitive lotion

I lengre tid har jeg vært på utkikk etter en håndkrem og/eller bodylotion som skulle oppfylle visse kriterier:

- minst mulig tvilsomme ingredienser
- uten parfyme
- den må fungere godt, ellers kan jeg like gjerne klare meg uten

Flere merker har vært testet, men felles for de fleste er at de ikke har klart å oppfylle alle tre kriteriene. Coop Änglamark sin bodylotion har vært innom baderomshylla, men til tross for at Coop Änglamark har mange gode produkter var ikke denne noe jeg kommer til å kjøpe igjen. Prisen var bra og den er svanemerket, men den fungerte rett og slett ikke godt nok dessverre. Andre produsenter som profilerer seg med "naturlige" produkter inneholder ofte allergiframkallende parfymestoff som f.eks. citronellol, og disse kommer derfor aldri så langt som til baderomshylla.

Men nå tror jeg endelig jeg har funnet en lotion som oppfyller alle kriteriene, nemlig Urte-haven Sensitive Lotion. Den er svanemerket, inneholder 70 % Debio-godkjente økologiske ingredienser, inneholder ikke parfyme, er ikke testet på dyr - og den virker. Jeg har bare brukt den noen få dager, men hendene mine ser ikke lenger ut som sandpapir, så dette ser lovende ut! Den har en god konsistens og trekker raskt inn i huden. Produktet har også fått toppkarakter av Grønn hverdag i en test av pleieprodukter til baby i år.

Urte-haven Sensitive Lotion kan blant annet bestilles i nettbutikken til Urte-haven (leveres fraktfritt) eller i nettbutikken Økobutikken.

6 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Jeg hadde en Arne Næss periode i fjor, - det er kanskje på tide å leite han frem igjen!

Den kremen hørtes bra ut da... Tåler du Avene eller Lush sine kremer?

Reko Stil / Emma sa...

Å, den må jag få tag i! Har dåliga nagelband, hjälper den mot det tror du?

Har du förresten sett märket spa02eco på apoteken? Helt horribelt, med ordet eco i namnet, "ekostil" på förpackningarna så skulle man ju vid första anblicken tro att "detta är något bra" - men STAPPFULL av omtrent alla giftiga, tvivelaktiga och miljöfarliga ämnen som finns. Helt horribelt.

Anne sa...

Løvinnen:
Har ikke prøvd Avene eller Lush sine kremer. Men foretrekker i utgangspunktet kremer uten lukt, særlig når de skal brukes som håndkrem - både fordi jeg synes det kan bli ubehagelig med for sterk lukt på kremer og for å unngå parfymelukt på mat når jeg tilbereder..

Emma:
Aner ikke om den hjelper mot dårlige negleband. Du får prøve, og så kan du si fra hva du synes :)
Er enig med deg at det er villedende å sette navn som eco på produkter som er langt fra naturlige - sikkert mange som blir lurt..
Godt vi har noen merkeordninger å gå etter, som svanemerket og debio!

Bjørg Kristin sa...

elsker tips som det her, det skal prøves ut :D
ha en fin helg!

Eline sa...

For en kjempeidé til en blogg! Denne skal jeg titte innom flere ganger :):)

Anna Lisa sa...

Håpar du likar fiskeretten:) Takk for helsing
Ha ei fin helg vidare
Klem