torsdag 19. april 2012

Flust med god vegetarmat i Tromsø

Forrige uke ble tilbrakt i nærheten av snødekte fjell, Ishavskatedralen og ikke minst et godt utvalg av spisesteder med vegetarmat på menyen. Da gikk nemlig turen til Tromsø for å holde foredrag der. Det er sjelden jeg har valgets kvaler på grunn av mange vegetarspisesteder når jeg er ute og reiser, men det var nettopp det som var tilfellet her. Jeg tenkte derfor å dele høydepunktene på matfronten med dere, i tilfelle noen av dere tenker å ta turen nordover - eller kanskje bor i nærheten.

Sivertsens kafé er Tromsøs fullblods vegetarspisested, der du kan velge mellom noen forskjellige retter som varierer fra dag til dag. Første gangen jeg var innom havnet ei kjempegod, smaksrik og vegansk bønnesuppe i magen, akkompagnert av Cat Stevens i bakgrunnen (jeg var så sulten at tanken på å ta bilde av suppa ikke en gang slo meg). På neste besøk valgte jeg ei peanøttsuppe, også denne god, men bønnesuppa hadde lagt lista høyt. En hummustallerken med grønnsaker var også blant valgene på menyen begge dagene jeg var der, og virket som et godt valg om en bare er litt sulten. Prisene var det ingenting å si på, for middagene lå på 110-120 kroner.

Suppe akkompagnert av Cat Stevens i bakgrunnen. God stemning.

Ett av de koseligste stedene jeg spiste på var Tante Ingers tehus. Å gå inn døra der var som å reise tilbake i tida, der Inger sto med skaut på hodet bak den gamle disken. Det var lett å senke skuldrene i den hjemmekoselige atmosfæren, omgitt av møbler fra passerte tiår.


Ved siden av å ha et respektabelt utvalg av te og noen kaker (inkludert raw kaker i helgene), serverer de suppe til bare 80 kroner inkludert brød. Jeg vet ikke om den alltid er vegetarisk, men de to dagene lunsjen ble inntatt der var det vegetarsuppe på menyen. Hun som driver stedet er også kjempehyggelig, og bidrar til den trivelige atmosfæren. Anbefales!

Gulrotsuppe + veldig god foccacia + te + Donald Duck & co = en vellykket lunsj

Det siste stedet jeg testet var Globus Kafé, en internasjonal kafé der flyktninger og innvandrere deler oppskriftene sine med den norske kokken, og de sammen lager eksotisk mat fra ulike deler av verden. Jeg digger å prøve ny mat, så dette var midt i blinken for meg. De har fem ulike vegetarretter å velge mellom i tillegg til ikke-vegetarisk mat, og prisene ligger mellom 59 og 125 kroner for vegetarrettene. Første dagen jeg var der valgte jeg en Mezetallerken fra Midtøsten som besto av falafel, sitronmarinerte oliven, hummus, yoghurtdipp og hjemmelaget pitabrød. Ved andre besøk prøvde jeg noe som var hakket mer eksotisk, nemlig Globustallerken fra Eritrea, med injera (surdeigslefse), messerwot (linser), spinat, cottage cheese og salat. Et "Vagabond" jeg plukket opp fra bladkurven og en Buddha-figur på disken bidro til å gjøre besøkene på Globus Kafé til en aldri så liten eksotisk reise midt i vinterlandet.

Mezetallerken på Kafé Globus

I tillegg til disse stedene leste jeg at Kafé Flyt har en vegetarburger på menyen, men siden de andre stedene var så bra at de måtte besøkes flere ganger, kom jeg aldri så langt som til Kafé Flyt på denne turen.


Innimellom alle foredragene og spising av god vegetarmat ble det også tid til å ta fjellheisen opp for å nyte utsikta av Tromsø i finværet.

3 kommentarer:

Berit Buvarp sa...

Takk for nyttig informasjon om spisesteder i Tromsø. Nå vet jeg hvor jeg skal gå neste gang jeg besøker byen.

Mari sa...

Takk for tips! Akkurat begynt på NTNU selv :-D

Anne sa...

Så heldig du er som har studieår i Trondheim foran deg :) Trondheim har mye bra å by på. Innlegget du har kommentert på handler om spisesteder i Tromsø, men for tips om noen favorittsteder i Trondheim kan du jo sjekke ut dette innlegget: http://naturliglivsstil.blogspot.no/2012/07/steder-jeg-kommer-til-savne-i-trondheim.html

Nyt studietida og Trondheim! :)