tirsdag 17. januar 2012

Full score med quorn på menyen

Ansiktet til kjæresten min lyser opp over middagstallerkenen etter å ha svelga første munnfullen. "Det er kjøtt, jo!", sier han entusiastisk. "Er du sikker på det", smiler jeg. Han tar en grundig titt på tallerkenen. "Er det ikke kjøtt?", spør han vantro.

Nope, det var quorn som fikk entusiasmen for vegetarmat til å nå nye høyder i går. Sjøl ble jeg introdusert for ingrediensen for noen uker siden, og nå lurer jeg på hvordan jeg kan ha unngått å få snusen i det tidligere.Quorn i biter smaker, ser ut som og har konsistens som kylling. Nei, forresten: Quorn smaker som en god og saftig kylling. Men skinnet (som det ikke har) kan bedra: Quorn består nemlig hovedsaklig av sopp-protein, ei vegetarisk proteinkilde av høy kvalitet. Sopp-protein skal inneholde de essensielle aminosyrene som kroppen trenger, være rikt på kostfiber og uten kolesterol. Med andre ord er det et ypperlig alternativ til kjøtt, og det er vel ingen overraskelse at i går neppe var siste gangen quorn havnet i panna hjemme hos meg.

Er det bare jeg som ikke har fått med meg dette?

8 kommentarer:

Heidi sa...

Jeg har spist det noen ganger, og likte det, men så oppdaget jeg at soppen Quorn lages av ikke er så altfor ulik muggsopp, slik at blant annet støvallergikere og astmatikere kan få en reaksjon på Quorn. Etter det har jeg vært veldig skeptisk.

Cecilie sa...

Oi, så spennende! Dette har ikke jeg heller fått med meg, men det hørtes bra ut! :) Har du kjøpt det på vanlig dagligvarebutikk?

Anne sa...

Heidi: Oj, det kan kanskje være greit å prøve seg forsiktig fram da, om man er allergisk mot støv?

Cecilie: Godt det ikke bare er meg som har gått glipp av det :) Jeg kjøpte det på en stor Meny-butikk i Trondheim. Det er frysevare, så let i frysedisken.

Frøken BitterSøt sa...

Så spennende! Det er ikke alle kjøtterstatninger som er like gode, så denne gleder jeg meg til å prøve. Jeg bodde i Asia i noen år, og der var det eldorado for en vegetarianer; så mye god veggis mat å velge i og mange supergode kjøtterstatninger. Så kanskje jeg har prøvd Quorn før uten at jeg vet det? Jeg skal uansett lete etter det neste gang jeg er på Meny. Takk for tips! :-)

Anne sa...

Cecilie: Jeg bør kanskje legge til at det var i en egen frysedisk for vegetarmat, der grønnsaksburgere og lignende gjemmer seg.

Cecilie sa...

Ok, da skal jeg se om det finnes noe sånt i den lille byen jeg bor i ;) Takk for tips! :)

hvorfor ikke... sa...

Takk for nyttig og spennende tips; Anne! - skal ut å lete jeg, også!
Nye vegetar-oppdagelser er alltid velkommen! Bloggen din er gull verd:)

Anne sa...

Da er det altså ikke bare jeg som ikke har oppdaget det før :) Hun som introduserte meg for det kunne nesten ikke skjønne at jeg ikke hadde fått det hos henne før, for de spiser det visst ofte og vi har spist en del vegetarmat sammen opp gjennom årene.