fredag 13. januar 2012

Inspirasjon mot ei grønnere framtid

At det er litt stille på denne bloggen for tida skyldes slettes ikke at jeg har mistet håpet på ei grønnere framtid, snarere tvert i mot. Som jeg skrev før jul, så har jeg vært på turné som Miljøambassadør for Miljøverndepartementet med foredraget Generasjon Grønn. Dette fortsetter jeg med for fullt i vår også. Hurra :D Du kan følge Generasjon Grønn på Facebook, og være med på å få og dele gode ideer, inspirasjon, videoer og lenker der. Navnet "Generasjon Grønn" spiller på at det er vi som er unge i dag som har fått utfordringene med klimaendringer og tap av naturmangfold i fanget, og at det er opp til oss å forme ei grønnere framtid.

Man kan tenke: for en byrde, eller man kan tenke ”for en mulighet, for en bra tid å være født på, for vår generasjon kan fullstendig endre måten vi tenker på og lever på, og fullstendig endre verden” - Paul Hawken

Å løse miljøutfordringene krever at vi tenker nytt, og det trengs mange kreative, engasjerte og nytenkende mennesker på alle områder i samfunnet. Du trenger ikke være klimaforsker for å være med på å løse problemene. Dette kan vi alle være med på, uansett hva du drømmer om å gjøre. Husk at du har større påvirkningskraft enn du tror, enten det er som bevisst forbruker, venn, datter, sønn, forelder, blogger, musiker, kunstner eller klassekamerat. Og selv om det hver enkelt av oss gjør til daglig av og til kan føles ubetydelig, så blir det mer enn man skulle tro til sammen.

Hvis 500 000 nordmenn
sykler i stedet for å ta bilen til jobben
100 dager i året,
vil man sammen bidra til å redusere
klimagassutslippene med 150 000 tonn.


4 kommentarer:

Benedikte sa...

Så spennende å være miljøambassadør på heltid! :) Skal defintivt følge Generasjon Grønn på Facebook!

Benedicte Sofie sa...

Spennende altså. Masse lykke til! :)

FO - 2 sa...

Viktig fokus og bra tiltak.
Har meldt meg inn i FB-gruppen.
Lykke til videre med det viktige arbeidet. Stå på!

Anne sa...

Takk! Det er veldig gøy, og så føles det veldig meningsfullt :)