lørdag 14. mai 2011

Nesehorn mot allergi

Nei, jeg snakker ikke om tvilsomme preparater laget av utrydningstruete arter, men derimot om et horn laget av plast. De siste par bjørkepollensesongene har jeg nemlig stort sett klart å holde allergiplagene i sjakk ved hjelp av et nesehorn som jeg bruker til å skylle nesa med lunkent saltvann. Skyllingen både forebygger og behandler, og er såvidt jeg vet helt fritt for bivirkninger. Jeg er så heldig at jeg bare er litt allergisk, og for meg er dette til god hjelp. For de som er sterkt plaget av allergi er nok bruk av nesehorn neppe tilstrekkelig alene, men det kan være med på å lindre plagene noe.

Nå er vel det å fylle nesa med vann noe de fleste av oss i utgangspunktet forbinder med ubehag, men dersom saltinnholdet og temperaturen er passelig, kan det slettes ikke sammenlignes med å ufrivillig få vann i nesa i svømmehallen. Behagelig, nja. Men heller ikke direkte ubehagelig. En strøken teskje salt er akkurat passe til et fullt nesehorn. NB. Det er viktig at du bruker salt uten tilsatt jod.

Neseskylling kan også brukes ved forkjølelse og bihulebetennelse, og det kan minske behovet for den avhengighetsskapende nesesprayen du får kjøpt på apoteket. Herved er tipset overbrakt andre nysefrender.

Tett i nesa eller snørrete? Mer info om bruk av nesehornet finner du hos Yogaprosess AS. Her finner du også bilder av "dyret", dersom du er nysgjerrig.

7 kommentarer:

Nanne sa...

Jeg er så heldig at jeg ikke er plaget av allergi, men det er mange rundt meg som nyser om dagen. Skal bringe tipset videre. Ha en flott lørdag....

Anne sa...

Gjør det! Nesehornet kan som sagt også brukes når man er tett i nesa av andre årsaker :-)

Ha ei fortsatt god helg du også!

Cecilie sa...

Genialt! :D Jeg har gått i ukevis nå og sett med skrekk på alle som stapper seg fulle av piller, og spruter seg fulle av det jeg definerer som gift.. Men jeg skjønner jo at stakkarene har lyst til å puste og lukte også da.. :P Men nå skal jeg sannelig anbefale dem å teste saltvann i stedet! :)

Sv: Ja, jeg husker at du kommenterte, men husker ikke på hva. Jo forresten! På turistforeninginnlegget, nå husker jeg det jo! :P Og ja, å lese til eksamen ute i det fri, det gjør det hele litt mer overkommelig, iallfall for meg ;)

Det er ikke så farlig at den ble slettet, det viktigste er jo at DU fikk lest den! :)

Ønsker deg en fin dag med god te og effektiv lesing! Hva er det du skal opp i forresten? :)

Anne sa...

Tips i vei :) Nesehornet kan i det minste lindre plagene og være et fint supplement for de som er veldig plaget med allergi. Et nesehorn er forøvrig noe som burde finnes i alle hjem der det er tette neser i blant ;)

Cecilie sa...

Jeg har også lest at det å sitte bøyd over damp av kokende vann med oppløst saltvann i skal hjelpe, sikkert et greit alternativ for dem som overhodet ikke har lyst til å skylle nesa med saltvann :P

Sv: Oi, så spennende med PPU! Det virker veldig kjekt å ha. Er det interessant? Tenker meg du tripper litt etter å komme ut i arbeidslivet nå ja, du har vel noen år som student på baken etter hvert? :)

Freja sa...

Smart, det skal jeg prøve! -selv om pollensesongen nesten er over for denne gang for meg...

Carita sa...

Har prøvd ut nesehornet og kan signere under at det funker :)