tirsdag 22. mars 2011

Bakt seifilet med parmesanpanering

"Med denne retten kunne du sjarmert enhver nordlending", fortalte kjæresten meg etter at han hadde inntatt søndagens fiskemåltid. Litt av et kompliment når det kommer fra en som vanligvis synes hvit fisk kan være kjedelig og smakløst. Æren for retten kan jeg nok ikke ta selv, da det er Andreas Viestad som står for oppskrifta i artikkelen "Sei om det" i Dagbladet Magasinet.

Kort oppsummert består retten av sei gnidd inn med godsaker som hvitløk, dijonsennep og urter, og deretter snudd i en blanding av finrevet parmesan og brødsmuler. Eller parmesan og mel, som jeg brukte. Her finner du hele oppskrifta, og flere andre oppskrifter med sei. Sei kan du spise med god samvittighet, da norsk seifiske regnes som bærekraftig.

Skulle gjerne hatt et bilde av retten, men den havnet raskt i magen, for å si det på den måten. Den smakte uansett mer spennende enn den så ut, men om du er nysgjerrig, er det et bilde øverst i artikkelen jeg har lenket til.

For mer informasjon om hvilke fiskearter du kan spise med god samvittighet og hvilke du bør styre unna på grunn av overfiske eller miljøbelastende fangstmetoder, anbefaler jeg deg en titt i WWFs sjømatguide.

4 kommentarer:

Anne-Lin sa...

Høres veldig interessant ut. Kanskje jeg prøver ut oppskriften en dag. Takk for tipset!

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Sei er min favotittfisk. Kan ikke skjønne at noen syns den er kjedelig! ;)

Solveig sa...

Elsker fisk generelt og sei er kjempegodt. Interessant oppskrift, kanskje jeg prøver en gang :)

naturglede/Randi Lind sa...

Herlig matrett da. Den vil jeg prøve en dag! Hyggelig du titter innom meg poå vgb. Ha en fin kveld i våren :)