lørdag 12. februar 2011

Når det er morsomt å være miljøvennlig

Den enkleste måten å få folk til å endre vaner på er å gjøre det morsomt. Dette er grunntanken bak Volkswagens initiativ «The fun theory». De kjørte i gang en konkurranse som gikk ut på at deltakerne skulle forsøke å endre folks vaner til det bedre ved å bruke «The fun theory».

Blant bidragene som kom inn var det også noen ideer til hvordan man kan gjøre det morsomt å være miljøvennlig. Under kan du se hvordan noen har gjort panting av flasker til en lek ved å lage en panteautomat som fungerer som en spillautomat.Grunntaken bak "The fun theory" kan være noe å ta med seg videre for alle som ønsker å påvirke andre til å leve mer miljøvennlig. De færreste liker å bli fortalt at de MÅ gjøre noe, særlig når det involverer å endre en godt innarbeidet vane. Jeg mener at man må gjøre det enkelt å ta grønne valg for at flest mulig til å gjøre det. Men etter å ha sett noen av konkurransebidragene fra "The fun theory" er jeg overbevist om at vi med fordel også kan henge på morsomt. Hvis vi legger alt til rette slik at det blir både enkelt og morsomt å leve miljøvennlig, vil mange velge å gjøre nettopp det. For det fungerer som kjent bedre med gulrot enn med pisk.

På nettsidene til "The fun theory" kan du se flere av konkurransebidragene.

Hva tror du skal til for å få flest mulig til å leve miljøvennlig?


3 kommentarer:

Nanne sa...

For en morsom idé med den automaten, jeg tror at mange vil leve mer miljøvennlig men det skal ikke gå utover deres livsstandard, derfor er det om å gjøre å finne små ting som allikevel kan bety noe i den store sammen hengen... Fin blogg du har.....

Lovise sa...

Så gøy! Vi skulle hatt en her i nabolaget! Hadde blitt en slager blant både små og store!

Cecilie sa...

Gulrøtter er vel og bra, men burde jo strengt tatt ikke være nødvendig... Hadde vært flott hvis folk tenkte litt lenger enn sin egen nesetipp og for eksempel resirkulerte :)

Sv: Så moro at du ville prøve ut sconesene! :)

Sconesene skal ha nesten samme konsistens som vanlig gjærbakst, som myke rundstykker, kanskje. Eller, det er naturligvis en smakssak... Noen vil så klart ha dem som luftige muffins, og har masse bakepulver og mest hvitt mel i dem. Men jeg foretrekker jo å ha dem litt sunnere, med masse grovt mel, forskjellige nøtter og frø, da sier det seg selv at de blir litt mindre luftige. Tenk ca gjærbakst i hvert fall. Er jo det som er så flott med dem, at de kan "erstatte" gjærbakst, hvis man prøver å unngå det :)

Man trenger jo ikke lage dem søte, fulle av frukt og sjokolade, heller, man kan jo ha i urter og krydder og bruke dem som tilbehør f.eks til supper og gryteretter.

Jeg kokkelerer på samme vis som deg, ser det ut til, så å forklare hvordan det skal være er ikke bare-bare:P Blir aldri like to ganger på rad...

Men jeg pleier å trykke dem ut til leiver på ca 10-15 cm i diameter, og.. la oss si 1,5-2 cm. Så steker du dem til de får en gyllen farge.

Håper dette var til litt hjelp, du får bare spørre hvis det ikke var oppklarende nok ;)

Lykke til! :)