lørdag 5. februar 2011

KLIMA=HELSE. Stor konkurranse!

KLIMA=HELSE er en kampanje drevet av norske medisinstudenter, der de setter fokus på hvilke effekter klimaendringene har på den globale helsa. I den forbindelse har de lansert en konkurranse, der DU kan delta ved å komme med et forslag om et tiltak som kan redusere CO2-utslippene.

Du kan delta individuelt, eller løse oppgaven sammen med en andre. De beste forslagene blir premiert med flotte premier. Hovedpremien i individklassen er et brekurs for to personer, mens hovedpremien i gruppeklassen er en spennende tur til Klimapark2469 ved foten av Galdhøpiggen. Det deles også ut premier hver måned fram til hovedvinneren blir kåret i april 2011. Les mer om konkurransen på KLIMA=HELSE sine nettsider. Bli med på å finne og dele gode løsninger på hvordan vi kan minske CO2-utslippene!

Kampanjen KLIMA=HELSE retter søkelyset mot at klima og helse er to sider av samme sak, fordi de globale klimaendringene har effekter som økt spredning av infeksjonssykdommer og vann- og matmangel. I tillegg vil vi i framtiden se mer ekstremvær på grunn av klimaendringene, og både hetebølger, flom og stormer er en direkte trussel mot folk, samtidig som det kan ødelegge avlinger og slik få negative konsekvenser for helsen også på lengre sikt.

Se filmsnutten de har laget her:Fikk et hyggelig brev fra en av studentene bak kampanjen KLIMA=HELSE om kampanjen. Det er en viktig sak som fortjener oppmerksomhet, og jeg ønsker å bidra til at flest mulig får sjansen til å delta i konkurransen. Håper mange sender inn de gode forslagene sine!

4 kommentarer:

Kjetil sa...

hei
spennende blogg du har. Mye bra informasjon. Om du har lyst kan du legge inn en av artiklene dine på www.alternativmedisin.org
Hilsen Kjetil

Anne sa...

Takk! Hyggelig at du liker bloggen. Som medisinstudentenes kampanje KLIMA=HELSE poengterer, er det en tett sammenheng mellom miljøproblemer og helseproblemer. Og ofte er valg som er positive for miljøet også bra for helsa! Når det er sagt så er Naturlig livsstil først og fremst en miljø- og matblogg, og jeg skriver ikke om helse i en medisinsk sammenheng. Derfor synes jeg ikke artiklene mine passer så godt inn på denne sida.

Kom gjerne innom her igjen :-)

Cecilie sa...

Sv: Hørtes noe kjent ut med å notere seg bak øret ja :P

Men du! I morgen er det jo lørdag, en perfekt anledning til å bake scones! :)

Ønsker deg en god helg, kjære bloggvenn :)

Lovise sa...

Så gøy! En slik automat skulle vi hatt her i nabolaget også! Hadde nok blitt populært både hos store og små!