onsdag 16. februar 2011

Chevron dømt til å betale milliardsum for regnskogødeleggelser

Amazonas-området i Ecuador sliter fortsatt etter de store miljøødeleggelsene det ble påført under Texacos oljeboring i området på 1970- og 1980-tallet. Nylig ble det amerikanske oljeselskapet Chevron, som har kjøpt opp Texaco, dømt til å betale 48 milliarder kroner for ødeleggelsene. Dette er en viktig sak, ikke bare for urbefolkningen i regnskogen i Ecuador, men også for andre som har blitt skadelidende av miljøødeleggelser påført av store selskaper, da saken forhåpentligvis kan sette presedens i lignende saker og dermed få ringvirkninger langt utenfor Ecuador. Jeg håper at saken i det minste kan få andre selskaper til å ta større ansvar for miljøkonsekvensene av det de driver med, og tenke seg godt om før de går inn i sårbare naturområder. Visste du forresten at Oljefondet har aksjer i Chevron?

Du kan se dokumentaren "Oljens virkelige pris" på NRK nett-tv. Filmen, som har originaltittelen "Crude - the real price of oil", handler om urbefolkningens kamp for å få Chevron til å ta ansvar for miljøødeleggelsene. Under kan du se traileren til filmen:

3 kommentarer:

Kaja sa...

Dette er jo fantastiske nyheter! Så Crude for noen måneder siden. Det er en gripende dokumentar.

Det er en skam at Oljefondet har aksjer i Chevron.

Cecilie sa...

Fantastisk nyhet! Den dokumentaren gjorde virkelig inntrykk...

De skulle sikkert hatt tidobbelt så stort beløp i erstatning, men det er like fullt en seier, og et skritt i riktig retning :)

Carita sa...

Dette er jo gode nyheter :)
Men ønsker at flere firmaer mm, tar ansvar for sine miljø ødeleggelser! Men et sted må man begynne.