tirsdag 28. desember 2010

Sarah Bernhardt konfektkaker

For meg finnes det én småkake som troner over alle andre på smakstoppen, nemlig Sarah Bernhardt. Har jeg Sarah Bernhardt i huset, kan det være det samme med både smultringer, serinakaker og krumkaker.

Bilde: Anne

Vi har gjort en liten vri på oppskrifta, og byttet ut den vanlige smørkremen med mokkakrem. Lager du kakene ganske små, kan det bli en 30-40 stk.


Mandelbunn

200 g mandler
3 1/2 dl melis
2 eggehviter


Mokkakrem

150 g meierismør
125 g melis
1 plate kokesjokolade
1 dl kaffe
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme


Glasur

125 g mørk kokesjokolade


Slik gjør du

Varm ovnen til 200 grader celsius. Hvis du ønsker en finere bunn, kan du skolde mandlene. Vi valgte imidlertid å bruke dem slik de er. Mal mandlene og bland deretter med melis. Pisk eggehvitene stive, og bland så melisblandingen med eggehviten. Fordel massen ved hjelp av to teskjeer på et bakepapirkledd stekebrett og klem kulene litt flate. Stek i ca 10 minutter, la bunnene avkjøles på en rist.

Bland ingrediensene til mokkakremen, og smør den som en liten topp på undersiden av de helt kalde kakebunnene. Sett kakene kaldt til mokkakremen er stivnet.

Bryt sjokoladen til glasuren i biter og legg dem i en bolle eller liten kjele, plasser bollen i en kjele med kokende vann og la sjokoladen smelte. Dypp kakene i sjokoladen og la det stivne.


Nyt selv eller spandér på noen du er glad i! Ha ei fortsatt fin romjul alle sammen!


Kilder:
Oppskriften på bunn og glasur er fra et mange år gammelt bilag til Norsk Ukeblad, mens mokkakremen er hentet fra en oppskrift på mokkakake fra bilaget "Verdens beste sjokoladekaker" fra KK nr. 5 i 1996.

2 kommentarer:

Løvinnen sa...

Okei, da må jeg dra og se om jeg finner slikt:)) Takk for tipset!
Vet jeg har linser og bønner stående i skapet, men gudende vet hvor gamle de er og hvor de kom fra, og synes det er vanskelig å komme på noe å lage av dem!

Har dere forresten to kort til den felles matkontoen?

Kathrine sa...

JE gmå innrømme at Sarah Bernhard er en av mine absolutte favoritter til jul. Også er de tlitt praktisk at man blir kvalm av én ;)