torsdag 25. november 2010

Julegaver som redder regnskog


Kjære Julenissen!


Jeg innser at å ønske meg at du løser alle verdens miljøproblemer kan være litt mye å be om på en gang (spesielt siden det er såpass kort tid igjen til jul), og at vi kanskje får ta det en jul av gangen. Jeg ønsker meg derfor ei gave som redder regnskog, slik at jeg kan bidra til å løse noen av de viktigste miljøutfordringene vi står ovenfor. Du skjønner, at ved å bevare regnskogen tar vi vare på et stort antal arter som står i fare for utryddelse dersom de mister leveområdene sine. Å ta vare på regnskogen er også ett av de mest effektive tiltakene for å bremse global oppvarming.

Bilde: Thomas Marent. Gjengitt med tillatelse fra Regnskogfondet

Kanskje du, kjære Nissen (om det er i orden at jeg kaller deg det), kan tipse flere om at de kan ønske seg dette? Og så håper jeg du synes det er en god idé til hva du kan gi til alle de som er vanskelige å finne på gaver til fordi de har alt fra før.

PS. Hvis du lurer på hvor du kan finne julegaver som redder regnskog, kan du gå inn på Rengskogfondet sin side "Gaver med mening". Der har de kjempefine bøker med bilder og historier fra regnskogen, og også en stor regnskogkalender.

Boka Mengele Zoo, som ble kåret til Norges beste bok gjennom tidene i 2007, har jeg allerede lest. Den er en av mine favorittbøker, så den kan du kanskje gi til noen andre som ennå ikke har oppdaget den?

Aller mest glad blir jeg hvis du gir meg æren av å bevare regnskog ett år (da blir heller ikke gavesekken din så tung). Regnskogfondet garanterer at for hver krone bevares 200 kvadratmeter skog i ett år, så grønnere julegave går det vel ikke an å ønske seg?

Vennlig hilsen Anne


Bilder: Runar Andersstuen og Anne Olga Syverhuset

1 kommentar:

Solveig sa...

sv;Veldig interessant det du sier og artikkelen du henviser til!. Må inrømme jeg ikke har gitt det så mye tanke når jeg rensker dem å vaske fingrene...Ikke så lett å få tak i økologiske, og de er ofte litt for dyr. Men kommer jeg over, skal jeg kjøpe med noen :D

Hadde bare flere tenkt som du og gitt gaver med mening. Det hadde vært noe det. Jeg skal gjøre mitt bidrag og kjøpe julegaver i form av håndkrem hvor inntekten går uforkorta til dyrevernet i butikken Lush...