lørdag 20. november 2010

En regnskogvennlig søkemotor

Hvor mange ganger om dagen søker du etter informasjon på internett? Mange av oss utfører nok fort minst et tosifret antall internettsøk i løpet av en dag, og på verdensbasis utføres det et enormt antall nettsøk daglig. Med så mange besøk på nettsidene til søkemotorene kan de tjene store summer på reklameinntekter. Se for deg rekkevidden av at noen skulle finne på å gi disse pengene til et prosjekt som kommer natur og mennesker til gode. Og - tro det eller ei - det finnes faktisk en slik søkemotor. Ecosia er navnet på den økovennlige søkemotoren som gir 80 % av inntektene til et prosjekt som jobber med regnskogbevaring i Amazonas i regi av WWF Tyskland.

For hvert internettsøk du gjør med søkemotoren Ecosia bidrar du til å bevare to kvadratmeter med regnskog!

Ecosia: The eco-friendly search engine from in60seconds on Vimeo.Hvis én prosent av internettbrukerne begynte å bruke Ecosia som søkemotor ville de kunne bevare et regnskogområde på størrelse med Sveits hvert år. I tillegg til at vi ved å ta vare på regnskogen tar vare på et stort mangfold av dyr og planter, er det å ta vare på regnskogen også ett av de mest effektive tiltakene vi kan gjøre for å begrense klimaendringene. Så sett Ecosia som startside i nettleseren din, og vær med på å redde en bit av regnskogen hver eneste dag!


Kilder:
Suchmaschine rettet Regenwald (WWF Tyskland)
Klima og regnskog (Regnskogfondet)

4 kommentarer:

Løvinnen sa...

Går den an å laste ned til å være på menyen i nettleseren?

Anne sa...

Ja, det går an! Hvis du trykker på "Install" under søkeboksen på nettsidene deres står det hvordan du kan gå fram.

I min nettleser (Firefox) kunne jeg bare velge Ecosia ved å trykke på symbolet rett til venstre for søkeboksen oppe i høyre hjørne og så finne Ecosia på lista (mulig jeg har installert den tidligere uten at jeg husker det).

Balanse sa...

God tanke! Nå har jeg installert den i Firefox,så får vi se om den funker like bra som Google.

Marianne sa...

Herved lagt som startside!

Sv: så flinke dere er på flergangs! Må få kjøpt meg sånne nett til frukt og grønt. Går fryktelig mye poser der. Dopapir ja... hehe. Tenkte i første omgang til bimelim da. Vi har vaska tøybleier en stund, og jeg bruker tøybind (de få gangene jeg ikke bruker menskopp) så det føles ikke så fjernt lenger faktisk!