onsdag 29. september 2010

Filmanbefaling: "The Age of Stupid"

Det er lettere å se hele bildet når man får det litt på avstand. Slik er det med nåtiden også, når man har lagt den bak seg og ser tilbake fra framtida, blir alt så mye tydeligere. Derfor er filmen "The Age of Stupid" en tankevekker.

I filmen møter vi en gammel mann som lever på ei ødelagt jordklode i år 2055. Han ser tilbake på starten av 2000-tallet via nyheter og intervjuer lagret i et globalt arkiv laget for å fortelle menneskenes historie når vi er borte, og spør seg hvorfor vi ikke gjorde noe for å bremse klimaendringene og forhindre vår egen undergang mens vi hadde muligheten til det. Framtidscenarioet er selvfølgelig fiksjon, men nyhetsklippene som utgjør de bærende bjelkene i filmen er autentiske klipp fra nyhetene i 2007 og 2008.Du kan se "The Age of Stupid" gratis på NRK nett-TV.

7 kommentarer:

Cecilie sa...

Denne har jeg hørt om! Du anbefaler den, eller?

I dag kom lillesøster hjem fra Oslo, gjett hva hun hadde med seg! En viss mørk bringebærsjokolade jeg tror du har sett før... :P Gleder meg til å smake! ^^

Anne sa...

Ja, jeg anbefaler filmen. Jeg synes den var godt laget, og det at historiene som fortelles fra nåtiden er virkelige gir filmen et enda sterkere budskap. Det skjer faktisk nå - det er ikke bare noe som kanskje kan skje i framtida.

Cecilie sa...

Hørtes ut som bra virkemidler, spennende måte å lage film på! Skal si hva jeg syns hvis det blir til at jeg får tid til å se den. Blir nok ikke mye tid foran tv-skjermen for tiden... :P

SV: Tusen takk for det! Jeg har skrevet for Norsk Barneblad! :) Abonnerte på bladet i 10-11 år selv, så det var moro. :)

Solveig sa...

hmm, har ikke hørt om denne filmen. Må sjekke ut...

SV; aha, jojobaolja, det her jeg ikke prøvd. Sikkert bedre en babyolje da. Jeg har drevet å kjøpt dyre saker fra lancome, og ikke tenkt på at det finnes billigere alternativer...så dette er gøy å oppdaga.

hvorfor ikke... sa...

Den filmen må jeg se!
og jeg lagde en link til denne posten din på min blogg, syntes det var verd å spre det videre!

Smil fra Torunn

Cecilie sa...

Nå har jeg ENDELIG fått smakt på bringebærsjokoladen du skrev om! Den har ligget i skapet og fristet og ventet på å bli spist helt til nå. WOW!!! Det er alt jeg har å si :P

Anonym sa...

Hei =)
Så nettopp traileren på Youtube. Den så bra ut! Den siste tiden har jeg tenkt veldig på å bli helt Raw veganer og leve helt naturlig. Tanken har blitt en vana og jeg jobber meg nå oppover. Fin blogg du har her! ;)

Elin