lørdag 7. august 2010

Gode alternativer til kjøtt på grillen

Grillsesongen er vel fortsatt på topp ut fra været å dømme, og jeg tipper at det settes til livs mangfoldige kilo pølser og koteletter nå om dagen. Kjøtt er imidlertid ikke det beste valget for miljøet, da det krever 10 ganger så mye ressurser å produsere 1 kilo kjøtt som å produsere 1 kilo vegetabilsk mat. Og - det er mye god vegetarmat du kan lage selv som passer bra på grillen, for eksempel kikertburgere. Men i blant dukker grillplaner opp av det blå - og da kan det være praktisk å plukke med seg noe lettvint i butikken. Her om dagen testet jeg økologisk India burger fra Nutana. Med litt ketchup, et par skiver ost og hjemmelagde burgerbrød var det rett og slett kjempegodt. Nå skal det sies at jeg var veldig sulten, noe som kan ha påvirket dømmekraften litt :) Vegetarburgerene ble kjøpt på Helios.

For oss som spiser fisk er det også et godt tips å stikke innom en fiskebutikk og plukke med seg noen fiskeburgere for å variere grillmenyen litt.

Og engangsgrill er selvfølgelig fy fy - både i forhold til smak og miljø. For 249,- kan du i stedet skaffe deg en praktisk, bærbar grill fra Biltema.

Fortsatt god helg!

Ingen kommentarer: