mandag 20. april 2009

Kikertburgere

Nå er jeg ganske fornøyd med innsatsen på kjøkkenet: På lørdag ettermiddag lagde jeg en dobbel porsjon kikertburgerdeig før jeg dro til ei venninne, og på søndag morgen stekte jeg dem før jeg dro på skolen for å skrive :D Så nå har jeg to isbokser med kikertburgere liggende i fryseren. Lettvint og godt.

Her er oppskriften, sånn omtrentlig:

Kikertburgere (10-15 stk)

250 g tørkete kikerter, renset og skylt (evt 500 g ferdigkokte)
1 finhakket løk
1 egg
1/2 boks hakkede tomater
1/2 - 1 ts malt spisskummin
havsalt og nymalt pepper
lettkokte havregryn og mel (jeg brukte fullkornsspelt) til deigen henger sammen
rapsolje til steking

Legg kikertene i bløt natten over i rikelig med vann. La kikertene renne av i et dørslag og la dem så koke i omtrent 1 1/2 time i rikelig vann. Hell deretter av kokevannet, skyll kikertene og la dem renne av i et dørslag.

Ha kikertene i en food processor og kjør dem til en grov, grynete masse. Bland massen med løk, tomat, spisskummin, salt og pepper. Tilsett havregryn og mel til deigen henger sammen og kan formes til kaker. De som ikke tåler gluten kan for eksempel bruke store glutenfrie havregryn som knuses i stedet for lettkokte havregryn.

Varm opp godt med rapsolje i en stekepanne på middels olje. Form deigen til flate kaker i ønsket størrelse, og stek kakene noen minutter på hver side, til de er gylne. La kikertkakene renne av på kjøkkenpapir på en rist.

Oppskriften er inspirert av "Kikertkaker fra Rhodos" i kokeboka "Helt gresk" av Fedon A. Lindberg, men noen ingredienser er lagt til og andre trukket fra. Jeg gleder meg til å prøve flere av oppskriftene i denne boka. Jeg har blant annet merket meg oppskriftene "Quesadillas med gresk vri", "Cannellinibønnesuppe" og "Ovnsstekte auberginer med tomatsaus". Nam!

7 kommentarer:

Cecilie sa...

Jeg syns faktisk sånne kjøttfrie burgere er ganske ålreit, jeg :) Dog har jeg ingen foodprosessor til disposisjon... Men hvis jeg får det en gang må jeg nesten teste :)

Gjett hva jeg kjøpte i dag! Maya Gold sjokoladen! :D Jeg kan absolutt gå god for den! Lurer faktisk på om den ikke fortjener et aldri så lite blogginnlegg jeg... ;)

Sv: Så bra at våren er kommet til deg også! ^^ Er enig i at det fortsatt er litt kaldt å gå uten vanter. Jeg er av den oppfatning at man skal kle seg etter været, og ikke kalenderen, så i dag ble det faktisk vanter og skjerf på meg da jeg skulle på skolen. Men alle grønne skudd og knopper kompenserer for det ikke så vårlige antrekket mitt ;)

Anne sa...

Jeg så en oppskrift på linsekroketter på en blogg i dag: http://mymica.blogg.se/iheartgreen/2009/april/linskroketter.html?_tmp=b216edf4649dac7b75e98bcf3ea23240a2a15a11
Da trenger en ikke foodprosessor :)

Gleder meg til å prøve Maya Gold sjokoladen :)

Cecilie sa...

Nå har jeg dedisert et eget innlegg til sjokoladen vår! ;)

Ellen Marie Albertsen sa...

De skal vi prøve oss på en dag..:) Så absolutt:)
Kjøpte en økologisk sjokolade på sunkost her om dagen, Green & Black ORganic.Smakte litt mye sterkt etter min smak.. Men absolutt et alternativ..:)

Den hvetefrie jenta sa...

Oj, disse så gode ut. Skal jeg jammen prøve, takk for oppskrift og finfin blogg!

Ellen Marie Albertsen sa...

Hjertelig takk for tips!
Kokos is må jo bare være heeeelt fantastisk !!:o) Man må jo få det til uten ismaskin skulle jeg tro.. Skal vi prøve oss på den begge to?
Så kan vi jo tipse og trikse hvis den ene av oss ikke får det til!:)

FO - 2 sa...

Nam! :)
Kikerter er en favoritt her, og boken har jeg, så da er det bare å svinge seg på kjøkkenet da.
For jeg må innrømme at jeg ikke har laget slike burgere enda....
Men, det frister! :)