lørdag 27. mars 2010

Earth Hour 2010 - en symbolsk markering for miljøet

I kveld 20.30 slukker mennesker over hele verden lyset en time som en symbolsk markering for vår vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Bli med du også!

Her i Trondheim skal kjente bygg som Munkholmen, Tyholttårnet og Nidarosdomen mørklegges, og det blir spennende å se hvor mange privatpersoner som følger opp. Sev om én time med slukkede lys i seg selv ikke kommer til å snu klimaendrinene, er det et kraftig visuelt uttrykk for de mulighetene vi har til å gjøre noe med miljøutfordringene dersom vi samarbeider. Kurver med oversikt over søkehistorikk på ordene klima og Earth Hour hos Kvasir viser at arrangementet engasjerer.

Earth Hour er et ypperlig påskudd til å finne på noe koselig sammen med familie og venner. Mindre elektrisk belysning gjør stjernene klarere, så dersom det er skyfritt der du bor kan du for eksempel bruke timen til å nyte stjernehimmelen og medbrakt kakao sammen med en venn. Eller hva med en romantisk middag med stearinlys? I Trondheim arrangerer yogasenteret Zenit yoga én times meditasjon for økt bevissthet for miljøet og jorda. Vet du om andre arrangementer i forbindelse med Earth Hour i Trondheim eller andre steder i landet? Hva skal du bruke timen til?

Bilde: Anne Olga Syverhuset

3 kommentarer:

Mrs B sa...

Vi brukte timen til å spille yatzi i lyset fra stearinlysene. Ungene syns Earth Hour er kjempespennende, og de begynte å glede seg da jeg fortalte dem at det var det igjen i dag. De ville gjerne at vi skulle ha vårt eget Earth Hour hver kveld, sa de... Hm, det spørs vel om de er enige med seg selv alltid, men det er flott at de synes en time "uten strøm" er koselig og fint :)

mjuuugly sa...

Vi satt med stearinlys og spiste middag. Snakket om hvordan alt ville vært uten tv, data, musikk, osv.. Vi skrudde nemlig av alt annet også :) Koselig det, syns alle kunne skrudd av lysene. Håper enda flere blir med til neste år :D

sv: Bare moro å teste sjokolade, selvom den ene der var ordentlig skuffende ;)

Anne sa...

Det hørtes koselig ut, Lena! Skjønner godt at ungene dine liker Earth Hour :)

Det ble middag med stearinlys her i går også :)