onsdag 31. mars 2010

No Impact Project

Har du hørt om No Impact Man? New Yorkeren Colin Beavan bestemte seg for at han skulle forsøke å leve ett år uten å ha noen negativ påvirkning på naturen. Altså ikke kaste noe søppel, ikke føre til noe CO2-utslipp, ikke kjøpe innpakkede produkter. For å si det på en annen måte: ikke gjøre veldig mange av de dagligdagse tingene de fleste i den vestlige verden gjør. Kona hans, den to år gamle datteren og hunden var også med på prosjektet. Et temmelig ambisiøst og veldig imponerende prosjekt! Historien om No Impact Man har både blitt til bok og film med samme navn.

En gruppe New Yorkere inspirert av No Impact Man hadde i høst en No Impact Week, altså en miniverson av Colin Beavans prosjekt. Slike stunt kan fungere som en bevisstgjøringsprosess i forhold til eget forbruk, og en av deltakerene, Paige MacKenzie Welborn, lagde videodagbok der hun hver dag i løpet av uka reflekterer over dagens utfordringer og oppdagelser. På facebooksida The Green Paige har hun lagt ut alle videosnuttene. Du kan også søke på The Green Paige på You Tube for å finne filmene dersom du ikke har profil på Facebook. Her kan dere se videoen der hun oppsummerer uka. Hun har et poeng, selv om Michael Jackson synger det bedre... :)

Om du skulle få lyst til å ha din egen No Impact Week, kan du ta en titt på "The No Impact Week Guide". Ellers er sidene til No Impact Project verdt en titt, der finner du blant annet mange tips til hvordan du kan gjøre din hverdag grønnere og samtidig leve godt og ha det gøy.

Ha ei god påske alle sammen! Håper dere koser dere med sol, skiføre eller vårtegn, økologiske påskeegg og deilig fairtrade sjokolade :)

4 kommentarer:

reSIRIkulert sa...

Eg er nok ein av dei mange som berre prøvar å gjere noko for miljøet i det små og stille. Kjøpe økologisk og tenkje miljø og gjenbruk. Men eg må seie at det står respekt av dei som går slik inn for miljøet som desse her...
Borna mine spurde meg nyleg om korleis det var med økologisk jord- og landbruk. Det vart ein god dialog om dette, og eg trur nok at det har sådd litt frø i dei..
Ynskjer deg ein fin påske!

Siri

Løvinnen sa...

Kanskje en uke hadde gått bra....

Green-EcoMom sa...

Dette var spennende!
Har du prøvd dette? Jeg leste en gang en blogg om en familie som skulle ha en "kaste-null-ting-uke"
De endte til slutt opp med å kaste et lite plaster:p
Lurer på om vi må prøve oss en gang.

Håper du har hatt en flott påske!

Anne sa...

Har ikke prøvd noen "no impact week" selv, prøver heller å gjøre grønne valg som jeg kan leve med på sikt, som å kjøpe minst mulig av ting jeg ikke trenger og å velge økologiske matvarer for eksempel. Men jeg har mine svake punkter som gjør at det er ganske vanskelig å leve helt utslippsfritt... Blant annet er jeg glad i å reise og oppleve nye steder. Dette er også grunnen til at det er lite oppdateringer her om dagen, da jeg har tatt ryggsekken på ryggen og dratt ut i verden for en stund... :)