torsdag 4. februar 2010

Er det farlig?

Erdetfarlig.no er ei ny nettside der du kan finne informasjon om skadelige ingredienser i vanlige forbrukerprodukter som klær, kosmetikk, elektronikk og leketøy, blant mye annet. Sida er et sammarbeid mellom Klima- og forurensningsdirektoratet, Mattilsynet, Miljømerking, Forbrukerrådet og Grøn Hvardag. Den kan være fin å bruke som et utgangspunkt for å orientere seg i produktjungelen slik at man kan unngå verstingstoffene og finne miljømerkede alternativer. På sida finner du også informasjon om hvordan du skal håndtere avfall.

2 kommentarer:

Cecilie sa...

Kongeside! :D På tide. Er ikke bare-bare å prøve å være bevisst forbruker...

Sv: Du kan sitte i min koffert, hvis jeg får sitte i din! ;)

2-3 uker i solen høres ikke så aller verst ut :) Ganske forståelig at du gleder deg ;)

Jeg reiser uka før påske og blir i to uker. Når reiser du?

Cecilie sa...

Sv: Ja, er godt det fins noen omtenksomme innimellom :P

Kan anbefale Alepo-såpa! Har ikke prøvd den på klær og skinn, som det også stod at man kunne bruke den på, men funker til alt mulig annet. Bruker den til kropp og hår, og faktisk også til ansiktsrens morgen og kveld. Man skulle jo tro at man ville få fett hår av den siden det er oliven, men hvis man skyller godt så gjør man faktisk ikke det. Derimot kan det bli litt tungt etter en stund, men til gjengjeld har jeg aldri hatt så mye volum i håret mitt før! ;)

Så moro at vi reiser omtrent på likt :P Men da ryker vel planene om Ta-2-betal-for-1 ferie? :/

Blir artig å få praktisert litt spansk igjen ja! Sikkert litt gøyere for deg som kan det på et litt mer avansert nivå.

Mangfoldet er noe av det jeg liker best med Cuba også, det fins liksom litt av alt der, og ikke minst et veldig rikt dyre- og planteliv.

Kun håndbagasje på en 2-3 ukers ferie- det bør jo gå bra! Hallo, man trenger bare badetøy, shorts tannbørste og solkrem :)