lørdag 23. januar 2010

Matkurs og inspirasjon

Denne uka har jeg vært på matkurs i regi av Persilleriet og fått ny inspirasjon på oppskrifts- og ingrediensfronten. Kakao, vørterøl og røkt chili er ikke så merkelige ingredienser i seg selv, men sammen (i ei meksikansk bønnegryte) ble det en ny og spennende kombinasjon for meg. Ellers sto alt fra kremet grønnsakspotage til indisk pakora på menyen. I alt lagde vi 7 forskjellige retter på drøye 2 timer, og etterpå fikk vi selvfølgelig spise alt sammen :) Det er vel egentlig overflødig å si at jeg var temmelig god og mett da jeg gikk derfra.

Ellers gjorde jeg også en oppdagelse på drikkefronten. Vi fikk nemlig servert en ginger ale (eplejus med ingefær) som de har på Persilleriet, og den var overraskende god. Jeg er ikke så overbegeistret for smaken av ingefær i seg selv, men i kombinasjon med andre smaker kan det være riktig så godt.

5 kommentarer:

Cecilie sa...

Så stilig med matlagingskurs, sprekt :) Mye spennende mat som jeg aldri har smakt på.

Og er enig med deg, ingefær alene kan bli litt sterkt, men er god som bi-ingrediens i te og liknende.

Sv: Ja er skikkelig luksus å få betalt for å ake, det må jeg si! :D

Og takk for en utrolig koselig kommentar! ^^ Hyggelig at du deler mitt syn på at voksne må kunne leke og lytte for å kunne yte best mulig "service" for barna.

Ønsker deg også en veldig god helg! :) Eller det som er igjen av den i alle fall.

Cecilie sa...

Sv: Takk! :) Syns det er gøyere å gi bort gaver når jeg har lagt litt arbeid i dem og med innpakningen. Hadde kjøpt inn litt grov hyssing, kanelstenger og denslags til jul. For jeg pakker inn julegavene i gråpapir ettersom det kan resirkuleres, og da syns jeg at pakkene må dekoreres litt.

Så pleier jeg å knytte hyssingen og det med vanlig sløyfe, slik at det kan brukes om igjen hvis mottakeren vil det. Det samme kan kanelstengene. Hadde ikke mer gråpapir igjen nå, så måtte "resirkulere" litt silkepapir som jeg fikk til jul :) Og den røde sløyfa er papirbånd, som også kan resirkuleres ;)

Camilla sa...

Haha, ja, jeg så den med han i Grong. Måtte tipse ei venninne som er derfra:) Løvinnen har meldt på meg og henne på matlagingskurset til persilleriet. Det blir bra!

Cecilie sa...

Sv: Håkon er en ikke så rent lite kverulant kar som jeg har kjent siden ungdomsskolen. Ble en aldri så liten diskusjon i bloggen min i våres, om økologisk mat vs konvensjonell. Du bidro faktisk også med en kommentar eller to ;) Ligger i arkivet mitt fra mai 2009 hvis du vil sjekke.

Denne karen mener altså at det ikke er vitenskapelig bevist at økologisk mat har noe for seg(han mener det bare er en media-hype), og bruker det erke-oppbrukte argumentet at det er så skrekkelig mye dyrere enn konvensjonell mat. Feil. ;) Derfor benytter jeg alltid anledningen når den byr seg for å slenge noen motargumenter i fleisen på han :P

Cecilie sa...

Wow! Costa Rica altså! :D Virker som et utrolig spennende land. Og du studerer spansk også, gjør du ikke? Forstår godt at du trekkes mot grønn natur og vannaktiviteter! Er litt av denslags på Cuba også ;)

Hehe, reiser mest sannsynlig med en vanlig 70liters tursekk, får du plass i en sånn? :P

Da er du ikke så langt unna der jeg skal i hvert fall:) Hadde tenkt å gjette på den Dominikanske Republikk, var vel ikke så galt gjetta det :P

Reiser du alene? Og hvor lenge blir du? :)