Kikerter er en sunn og relativt billig vegetarisk proteinkilde som kan brukes i mange forskjellige matretter. Mange gode grunner til å spise kikerter kan du også finne på bloggen "Veggie in Norway". Siden det er en del billigere (og dermed mer studentvennlig) å kjøpe tørre kikerter og koke dem selv, kokte jeg opp en del kikerter for å fryse ned her om dagen, og hva passer vel bedre da enn å samtidig lage litt hummus? Hummus er en kikertpuré som er god å bruke som pålegg med litt grønt på toppen eller som dip eller tilbehør til grønnsaker.
Oppskrift
ca 3 dl kokte kikerter
0,5-1 hvitløksfedd
1 ss tahini
3 ss rapsolje (kan også bruke olivenolje)
2 ss sitronsaft (frisk hvis du har)
1/4 ts spisskummin
Smak til med salt og nykvernet pepper
(saltinnholdet i tahini varierer noe, det er derfor ikke sikkert du trenger å tilsette salt)
Bland alle ingrediensene i en food processor (eller en blender) og kjør til det får en jevn og kremete konsistens.
Det finnes mange varianter av oppskrifter på hummus, prøv deg litt fram eller søk etter forskjellige oppskrifter på nettet. Oppskriften over er en miks av forskjellige oppskrifter og det er egentlig ganske tilfeldig at den ble akkurat slik.. :)
Halloooo, er det noen her!?
for 2 måneder siden
1 kommentar:
Hørtes godt ut:)))
Legg inn en kommentar