torsdag 14. januar 2010

(Foreløpig) siste kapittel i shampoeksperimentet

Av fire personer som sluttet med shampo før påske en gang i fjor, er det nå bare min bror som fremdeles er shampo-fri. Han vasket en stund håret i bare balsam, men sluttet etter hvert med balsam også, og håret ser fortsatt bra ut. Han har som tidligere nevnt tørt, krøllete hår.

Kjæresten min, som også forsøkte å kutte ut både shampo og balsam, gikk som tidligere nevnt tilbake til å bruke shampo. Det samme gjorde etter hvert kjæresten til broren min, som ikke syntes håret ble like fint som før, og når hun i tillegg måtte vaske håret mye oftere når hun kun brukte balsam var det færre gode miljøargumenter igjen for en shampo-fri tilværelse.

Hva med meg? Jeg vasket håret en stund med bare balsam, og syntes etter hvert det fungerte godt. Etter et par sprekker der jeg brukte shampo (en feiltagelse og en bevisst shamponering) syntes jeg imidlertid ikke lenger håret ble like bra uten shampo. I tillegg gikk jeg tom for "godkjent" balsam på ferie og måtte kjøpe en balsam som ikke kunne vaskes ut uten shampo. Utfallet av dette ble at jeg begynte med shampo igjen, og jeg har fortsatt med det etterpå da jeg fant ut at miljøvinninga uansett gikk opp i spinninga fordi jeg kompenserte med å bruke mer balsam enn før. Akkurat nå bruker jeg Coop Änglamark sin svanemerkede shampo og balsam, og er ganske fornøyd. De inneholder lite skumle stoffer og fungerer helt greit.

For dere som ikke har fått med dere starten på eksperimentet, kan dere lese om oppstarten her, og om vurderingene midtveis her.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Eg har ikkje fylgt bloggen din så lenge at eg har fått med meg dette spanande eksperimentet:) Men eg vil reklamere for ei kjempegode hårsåpe(i fast form) Som eg bestiller hos Fitjarsåpekokeri!!
Den inneheld kun naturlige stoff og håret vert fantastisk!! Blankt og fint og det held seg faktisk fint i fleire dagar...:) Verdt å prøve!!

Gode helsingar frå Lønnetunet

Anne sa...

Takk for tips! Er alltid moro å høre hva andre bruker og få inspirasjon til å prøve noe nytt! :)