søndag 2. august 2009

Blåbær til frokost året rundt

At bjørnen er glad i blåbær er kjent for mange, men visste du at også ulven spiser de små blå? Her kan du se en videosnutt filmet av Arne Mortensen som viser ulver som koser seg med bær. Stadig flere tobeinte får også øynene opp for at blåbær kan brukes til mer enn syltetøy på pannekaker. Blåbærene er ikke bare gode, de er også rike på antioksidanter. Blåbær inneholder 8,23 mmol antioksidanter per 100 gram, mens f.eks. blomkål inneholder 0,23 mmol pr. 100 gram.

Mitt beste blåbærtips er å fryse ned blåbær hele, for så å ta opp en liten neve til å ha på havregryn til frokost hver dag. Siden bærene er så små, tiner de på noen få minutter når jeg har på melk, og dermed får jeg en smak av sensommeren hele vinteren gjennom.


8 kommentarer:

Heidi sa...

Heioghå! Kjempelurt tips med blåbærene! Spiser havregrøt hver morgen til frokost, eller blanda havregryn med f.eks firkorn,eller annen kornblanding, litt vann og tre minutter i mikroen, topper med eple og kanel og noen rosiner eller tranebær, nyyydelig og lettvint.

Anne Olga sa...

Mmm, havregrøt med eple og kanel er også kjempegodt! Og så metter det lenge.

Anita i Alveslottet sa...

Lurt blåbærtips! Og har man ikke tid til blåbærplukking går det jo også an å kjøpe tørkete blåbær - de smaker faktisk veldig godt!

Anne Olga sa...

Tørka blåbær har jeg aldri sett i butikken bortsett fra i frokostblandinger. Får holde utkikk etter det om blåbærlagrene mine blir tomme utpå vinteren (men håper jeg finner nok til at det holder til neste sommer igjen) :)

Løvinnen sa...

Takk for tipset!!
Blåbær er jo namnam:D

Heidi sa...

Hvis du ønsker fullt utbytte av antioksidantene fra blåbærene bør du ikke spise blåbærene med melk, fordi melk hemmer opptaket av antioksidanter i kroppen.

Anne Olga sa...

Takk for tipset, Heidi! Selv bruker jeg som oftest rismelk i stedet for kumelk da det er flere i familien som ikke tåler så godt kumelk, men det er nyttig å vite.

Cecilie sa...

Blåbær er kjempegodt, det beste å ha på pannekaker :)

Jeg spiser varm havregrøt (økologisk så klart:P) til frokost flere ganger i uka, og liker best rosiner på min.

Sv: Ja, olivenolje funker bra. Jeg syns ofte det er like greit å gå rett til "kilden" i stedet for å kjøpe produkter som skryter av at de inneholder olivenoljeessens eller whatever.

Takk, så hyggelig at du likte Hardangerbildene mine! :-D

Har hatt en fin og avslappende sommer, takk som spør! :) Enn du da? Har du det bra?