lørdag 7. februar 2009

Valentinsdagen hver dag, hele året

Jeg feirer ikke valentinsdagen, eller valentines day, som det heter på mindre godt norsk. Det handler ikke om at jeg ikke ønsker å feire kjærligheten eller vise kjæresten min hvor mye jeg setter pris på ham, tvert i mot. Det jeg ikke liker er at valentinsdagen har blitt enda en mulighet for handelsstanden til å skape en illusjon om at vi må kjøpe ting for å vise vår kjærlighet og å selge oss ting som vi slettes ikke trenger. Jeg synes hver dag, hele året, kan være en gyllen mulighet til å fortelle de nærmeste at vi setter pris på dem, til å lage en ekstra god middag, til å gi bort en ryggmasasje eller legge koselige planer. Enten det er 8. februar eller en vanlig mandag for den saks skyld. La hver dag være "alle hjerters dag"!

3 kommentarer:

Heidi sa...

Ja den påvirkninga og komersialiseringa...(vanskelig ord)....Så er det jo så deilig, vi kan bestemme sjøl om vi vil påvirkes eller ikke.....Kanskje spesielt oss damer, pleier å si at skulle tro at vi er noen mindre inteligente vesener, bare se på forsiden av ukebladene, og ikke minst reklamen inni...sukk. De forteller oss i klartekst at vi IKKE er bra nok, men gjør vi slik og sånn og kjøper masse dilldall for å bli skjønne, slanke, rynkefri og uten gråe hår.....o lykke, da blir det bra da! Og vi påvirkes..... Så alle de dagene som sniker seg innå, halloween, valentines m.m....., og mors- og farsdagene har jo tatt helt av med reklame i aviser o.a....LØP og KJØP!! Jaja det var et lite hjertesukk fra denne kanten. Ha ei fortreffelig uke i alle fall! psst!
Slutta å farge håret for noen år siden, jada det er grått, men skitt au har det aldeles utmerket....hmmmm pussig!?

Anna Lisa sa...

Er heilt enig her.
Barna kom med heimelaga ting til meg i dag. I utgangspunktet vel eg å ikkje feire slike dagar, men dei ville så gjerne gjer litt stas på mamma`n sin. Dei blir påvirka av andre barn og media. Men dei får ikkje lov å kjøpe gåver.
Ha en fin veke
Klem

Anne sa...

Hm, ja, mors- og farsdag er også blant disse dagene som er i ferd med å bli overkommersialiserte. All denne reklamen i forkant tar jo fokuset bort fra den opprinnelige tanken bak dagene. Hjemmelagde gaver er jo alltid koselig å få da :) Vanligvis sender vi hjemmelagde kort til Mamma og Pappa på mors-/farsdag, men i år var jeg hjemme den helga som morsdagen var, så da ble det økologisk sjokolade og cappuccinodryss til kaffen på Mamma. Er litt mer positivt innstilt til spiselige gaver enn unødvendige ting om man først skal kjøpe noe, men synes absolutt ikke det er nødvendig å kjøpe noe for å vise folk at man setter pris på dem.
Ha ei fortsatt fin uke dere også! Klem