onsdag 18. februar 2009

Cosmetic safety database

I jakten på gode og naturlige hudpleieprodukter er det lett å gå seg vill i ingredienslistene på produktene. Da kan Cosmetic safety database være en hjelp på veien. Der kan du søke på både produkter, ingredienser og selskaper, få en oversikt over hva de ulike ingrediensene gjør og få en vurdering av hvor trygge ingrediensene er. Dessverre er det mange ingredienser som er alt for lite undersøkt, og som det derfor finnes svært lite informasjon om.

Et annet godt hjelpemiddel er Grønn Hverdags oversikt over problematiske stoffer som kan finnes i body lotion. For å slippe å gå gjennom ingrediensene på alle kremene i butikken neste gang baderomshylla trenger påfyll, kan du ta en titt på noen av testene Grønn Hverdag har utført:
- Test av bodylotion (2007)
Her er testvinnerne fuktighetskremene fra Unander, Derma, Coop, SebaMed og Dermica. Jeg har prøvd Coop sin, og er dessverre ikke helt fornøyd med virkningen, så kommer nok heller til å prøve en av de andre testvinnerne neste gang.
- Test av deodoranter (2008)
Merk at de fleste (alle?) er antiperspiranter og følgelig inneholder aluminiumklorid.
- Pleieprodukter til baby (2006)

3 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Å! heisann:) Her fant jeg drømmebloggen over alle blogger!!!:):D Du skriver om ting som superinteresserer meg! Fantastisk:D

OG takk for koselig kommentar på bloggen min.. titt gjerne innom oftere da jeg tester nye te-sorter hele tiden:-)
Løvehilsen!

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
takk for koselig blogg-besøk!
Hvit te med granateplesmak er kjøpt på Kinsarvik frukt og grønt,helsekost her i Bergen.
Ellers ser jeg at Teklubben.no har en frukt-te utgave med granateple.
Men om du vil kan jeg handle for deg.
Bare gi en lyd...
Kjerstiklem

Naturlige Anita sa...

Så flott blogg du har!
Du tar opp mange viktige tema.

Jeg er helt enig med deg at det er for lite fokus på dette med kosmetikk, derfor har jeg laget www.meditrina.no jeg jobber meg sakte mot å få ut mer info til norske forbrukere.

Cosmetic safety database kan desverre i noen tilfeller overvurdere faren ved enkelte stoffer da det kammer alle over en kamm. Et enkelt stoff kan komme fra flere forskjellige kilder og dermed også reagere og virke forskjellig. MEN, den siden er super for å få en pekepinn på hvordan kosmetikken er.