lørdag 17. januar 2009

Pizzaimprovisasjon med pesto

Med inspirasjon fra forskjellige pizzaoppskrifter, ble pizzaimprovisasjon med pesto til i kveldstimene i går. Det ble veldig godt om jeg skal si det selv (selvskryt skal man høre på, for det kommer fra hjertet, har jeg lært), og jeg tror samboeren min også vil nikke samtykkende til det.

Det er en pizza med forholdsvis tynn bunn, og den metter 2-3 personer. Passer perfekt til både helgekos og hverdagskos!

Bunn

Ca 3 ss rapsolje
Ca 3 dl vann
2,5 dl siktet hvetemel
2,5 dl siktet rugmel
1/2 dl havregryn
1/2 dl fullkornshvete
1 1/2 ts gjær
1 ts salt

Bunnen er inspirert av den grove pizzabunnen som hører til oppskriften "Grov pizza med pesto" fra bloggen Godt, sunt og rimelig. Min bunn ble ikke fullt så grov som denne, da jeg brukte det jeg hadde i kjøkkenskuffen.

Fyll

Rapsolje
2 sjalottløk
Sjampingjong (6-8 stk)
3 fedd hvitløk
1/2 boks hakkede tomater
3 ts tomatpurre
4-6 ts pesto
1 ss sukker
1 ts salt
Basilikum
Salt
Revet ost (vanlig)
Litt revet mozarella på toppen

Stek sjampinjong, sjalottløk og hvitløk i rapsolje. Tilsett hakkede tomater, tomatpurre, pesto og sukker. Smak til med basilikum og salt.

Bak ut deigen på en stekeplate med bakepapir. Deigen er litt klissete, så det kan lønne seg å ta litt olje på hendene før du skal bake den ut. Fordel fyllet utover og strø revet ost på toppen.

Stekes 15-20 min på 225 grader C.

Nyt!

1 kommentar:

Heidi sa...

Interessant tema du har valgt!
Legger deg i linkelista mi så kan jeg titte innom og få gode tips og ideer fra bloggen din!