lørdag 10. januar 2009

Quesadillas med bønner


Quesadillas er en rett som passer ypperlig til fredagskos. Det er fingermat - og lett å spise i sofaen i sosialt lag eller med en god film. Og så er det veldig godt!

Når jeg skal lage quesadillas, tar jeg utgangspunkt i Old El Paso sitt "Starter kit for Quesadillas". En av hovedgrunnene er at tortillalefsene i denne pakken inneholder en del maismel i tillegg til hvetemel, og derfor har en litt annen konsistens og smak enn tortillalefser som kun inneholder hvetemel. Jeg har ikke funnet disse tortillalefsene i butikken utenom i denne pakken. Om noen vet hvor jeg kan få tak i maistortillas blir jeg glad for tips :) Pakken inneholder forøvrig en mild salsa og krydderblanding.

Dette trenger du (middag til to personer eller forrett til fire):

1 pk Old El Paso "Starter kit for Quesadillas"
1 boks kidneybønner (ca 400g)
Revet ost
1 Paprika
1 Løk
Noen fedd hvitløk
Rapsolje/Solsikkeolje
1 boks rømme


Sett ovnen på 200 grader. Finhakk løk og hvitløk og blank det i litt olje, tilsett hakket paprika og bønner (skylt og avrent). Tilsett krydderblandingen (dersom du tilsetter hele posen er det en fordel at du er glad i sterk mat). Legg tortillalefsene på en stekerist, riv osten og fordel den utover lefsene. Sett lefsene i ovnen noen minutter til osten har smeltet. Ta deretter lefsene ut av ovnen og legg dem over på en skjærefjøl. Fordel blandingen med løk, paprika og bønner på halve siden av hver tortillalefse, brett deretter lefsa i to. Osten fungerer som lim og holder den sammen. Skjær deretter hver lefse i tre trekanter.


Server med salsa, rømme og gjerne litt salat ved siden av. God apetitt!


Bilder: Anne

Ingen kommentarer: