torsdag 13. november 2008

Shampo i fast form

Oppdatert 20.11.08

Har akkurat kommet over Lush sin "solid shampoo", og synes det virker som en kjempegod ide å selge shampo i fast form. I følge Lush varer ett shampo-stykke like lenge som tre flasker med flytende shampo à 250 ml, og det blir jo utrolig mye mindre emballasje av det. De finnes i mange forskjellige varianter, blant annet har de en som heter Hybrid, som er både shampo og balsam i ett - da blir det jo enda mindre emballasje.

Lush har også mange andre produkter, som deodoranter, parfyme i fast form (!), bodybutter og badeoljer for å nevne noe. Produktene er håndlagde og ikke testet på dyr. Når det gjelder ingrediensene, er jeg litt skeptisk til bruken av "Sodium lauryl sulfate" (ikke det samme som "Sodium laureth sulfate") i shampoene, som er et stoff som kan være irriterende for huden og øynene og som det er skrevet en del om på internett i den forbindelse. Stoffet tilsettes forøvrig i shampo for å få den til å skumme, og er ellers et sterkt kjemisk rengjøringsmiddel. Hvorfor i alle dager stoffet også er tilsatt i balsam fra Lush, har jeg ikke funnet noen god forklaring på. I tillegg til dette er det også tilsatt syntetiske parfymestoffer i en del av produktene.

Det er flott at det blir mindre søppel, men jeg synes det er viktig at også ingrediensene tåler at man går dem etter i sømmene. Dette ankepunktet, kombinert med at jeg ikke har funnet et shampostykke som virker lovende for mitt hår i den norske nettbutikken (etter å ha lest en del anmeldelser på nettet), har gjort til at jeg ikke har gått til anskaffelse av shampoen. Men jeg håper at andre produsenter etter hvert vil følge i Lush sine fotspor når det gjelder konsistens og innpakning av produktene sine!

Ingen kommentarer: