søndag 16. november 2008

Krydrede kikerter i nanbrød

Denne retten stiller sterkt som fredagskoskandidat (eller hvilkensomhelstannendagskoskandidat for den saks skyld ;)

2 løk
4 fedd hvitløk
1 ss olje
1ts chilipulver
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ts paprika
1 ss malt spisskummen (jeg foretrekker å bruke mindre enn 1/2 ts)
1 ss koriander (bruker heller en ts)
2 bokser à 440 g kikerter, avrente
1 boks hakkede tomater
1 ts garam masala

Skjær løken i tynne skiver og press hvitløken. Varm olje i en panne eller kjele. Tilsett løk og hvitløk, stek ved middels varme under omrøring til løken er myk.
Ha i chilipulver, salt, gurkemeie, paprika, spisskummen og koriander. Stek i 1 minutt. Ha i kikerter og hakkede tomater og rør sammen. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Rør om i blant. Rør deretter inn garam masala og la det småkoke under lokk i 10 minutter til.

Nanbrød anbefales som tilbehør!


Oppskriften er hentet fra en av mine favorittkokebøker, "Den store Vegetar kokeboken". De fleste oppskriftene jeg har prøvd fra boka har gjort både magen og ganen glad :) Til mange av oppskriftene i boka trengs krydder som ikke er av de mest tradisjonelle i det norske kjøkken, så det kan være lurt å ha et lite utvalg på hånden, slik at bøygen for å prøve oppskriftene blir mindre.

Ingen kommentarer: