søndag 1. juli 2012

Takk!

Jeg ble kjempeglad da en kveld oppdaget at Frøken BitterSøt har gitt meg en award og beskrevet bloggen min på en måte som gir meg motivasjon til å forsøke å skrive litt oftere. Tusen takk, Frøken BitterSøt!


Frøken BitterSøt skriver en av mine favorittblogger, med fokus på både bevisste miljøvalg og en sunn livsstil. Det gleder meg blant annet at hun har hatt en del fokus på palmeolje, både på hvordan vi som forbrukere kan styre unna produkter med palmeolje i, og på hvorfor det er viktig.


Tilbake til prisen:               "Liebster Blog Award är skapad för att lyfta fram bloggar med 200st prenumeranter eller färre.
In order to accept the award, the recipient will:
1. Thank the person who gave you the award.
 2. Link back to that person’s blog.
 3. Copy and paste the award to your blog.
4. Present the award to 3-5 blogs of 200 followers or less that you feel deserve this recognition. 
5. Let those blogs know by leaving them a comment"

Alt som kan minne om kjedebrev pleier å stoppe hos meg, men jeg liker formålet med denne prisen, for den skal i følge reglene gis videre til andre bloggere som fortjener å løftes fram i lyset. Det har vokst fram en rik skog av grønne bloggere i løpet av de siste årene, og helst skulle jeg gitt ALLE som skriver om veien mot en grønnere verden en pris.  Jeg tror imidlertid mange av dere allerede vet om hverandre, og vil derfor bruke anledningen til å anbefale noen blogger som kanskje ikke majoriteten av mine lesere kjenner til:

It's easy being green er den første bloggen jeg vil trekke fram. Den er skrevet av ei svensk jente som skriver om en miljøvennlig livsstil. Bloggen har blant annet fokus på frivillig enkelhet - hvordan vi kan ha det bedre ved å eie færre ting. Hennes jevnlige "Trött på prylar"-innlegg er en inspirasjon til å både rydde opp i det man har og til å spørre seg om hva man virkelig trenger. Hun deler også "Veckans IN:UT" på bloggen, der hun oppsummerer både hva hun har anskaffet seg av ting, og hva hun har gitt bort eller kastet. 

Bloggen til Elise Theoline er den andre bloggen jeg vil dele med dere, for makan til turinspirasjon i bloggform skal man lete lenge etter. Noen av dere har kanskje allerede latt dere smitte av turgleden hennes i "Min ungdoms vår" på "Ut i Naturen". 

Nummer tre ut er Friluftsnett.net. Denne bloggen er skrivet av et par som er veldig glade i friluftsliv og naturfoto, og her deler de blant annet turskildringer med flotte naturbilder og utstyrstips. Du kan også til og med finne oppskrifter på hvordan du selv kan sy alt fra dunbukser til skalljakker. 

Gode tekster om klimaendringer og andre miljøsaker kjennetegner den fjerde bloggen jeg velger å trekke fram.  Only one planet er skrevet av NTNU-studenten Sunniva Bratt Slette, og her kan du lese mer om alt fra hva som skjer med klimaet til sammenhengen mellom forbruk og lykke (eller eventuelt mangelen på en slik sammenheng).

Siden jeg mistenker at jeg er over snittet opptatt av mat, skal den siste bloggen ut få være en matblogg, nemlig Restemat.no. Å kaste mat har jeg virkelig ikke sansen for, og inspirasjon til hva restene kan brukes til gjør det lettere å få brukt opp alt. Blogger som Restemat.no gir meg lyst til å prøve meg fram med det jeg har av rester. Hvem vet, kanskje blir restematen bedre enn den retten ingrediensene først var tiltenkt?

Enda en gang: Mange takk, Frøken Bittersøt! :-)6 kommentarer:

LEV VEL sa...

Så bra, gratulerer!!! Stå på videre!

Anne sa...

Takk! Du hadde fortjent en pris du også - herlig blogg du har, skal definitivt følge den videre :)

Cecilie sa...

Grattis med award! Velfortjent! :)

Åssen står det til med deg? Holder du deg i ro i sommer, eller farter du rundt som vanlig?

Klemmer fra Sjefen :)

Benedicte Sofie sa...

SV: Ikke sant. Helt Rå blir sikkert lett en favoritt, men det er litt klønete å komme seg dit. Sett at du flytter sentralt i oslo da. Se på linken min over cafe og restaurantguide, så kan du jo få noen tips:) lykke til med flytting!

PS. Gratulerer!:)

Silje sa...

Heihei! Takk for kommentar på bloggen:)

Gratulerer så mye med prisen!:D

Frøken BitterSøt sa...

Tusen takk for fine bloggtips! God sommer til deg! :)