søndag 25. mars 2012

Rosiner med lakrissmak - overraskende godt

Rosiner og mandler med lakrissmak er nok ikke det første jeg hadde funnet på å kjøpe på eget initiativ, men så har det seg slik at en Snackmix Lakrisrot var blant varene jeg fikk tilsendt som plaster på såret etter å ha klaget på ett av produktene fra Urtekram. Selv om jeg i utgangspunktet ikke er noen stor lakris-fan, så sitter jeg jammen meg her og gomser lakrissnacks mens jeg skriver. Det er overraskende godt, og jeg kan nok finne på å kjøpe det om jeg går meg på det.

Om du vil prøve å lage noe lignende selv så er ingrediensene som følger:
Rosiner* (overflatebehandlet med solsikkeolje*) (69%), mandler* (30%), lakrisrotspulver* (0,5%), anisfrøpulver*, fenikkelfrøpulver* og vaniljepulver*. *= Økologisk.

Det var også en god fruktmysli i pakken fra Urtekram, samt en Birk håndkrem som jeg nok ikke kommer til å kjøpe igjen, da den både inneholder parfyme og palmeolje. Usj. Men det er bra de skriver palmeolje på etiketten i det minste, for det gjemmer seg palmeolje i mye hud-, hårpleie og kosmetikk uten at det står oppgitt.

3 kommentarer:

Benedikte sa...

Spennende med rosiner og lakris. Ikke noe jeg umiddelbart tenker passer så veldig godt sammen :) Urtekram bruker palmeolje i flere av produktene sine. Det er synd forbrukere blir villeredet til å tro at slike produkter er "grønne".

Anne sa...

Jeg har sett det, og det er synd at de putter palmeolje i ellers ok produkter.. De har dessverre også putta palmeolje i favoritthåndsåpa mi, så jeg må se meg om etter en annen. Det er nok flere tvilsomme ingredienser i en del "grønne" produkter også.

Gry sa...

Mmmm. Jeg er faktisk en stor lakrisfan. Denne skal jeg eksperimentere med når jeg kommer hjem. Takk for tips :)