torsdag 25. august 2011

Spiselige blomster

Sitrontagetesene og blomkarsene mine sto i full blomst da jeg kom tilbake til Trondheim etter sommerens nomadetilværelse. Ikke bare er de pene å se på, men blomstene er spiselige og hele planten lukter friskt av sitron når du tar i den.

Sitrontagetes/kryddertagetes. Bilde: Anne Olga Syverhuset.


Etter mine uker som arbeidende gjest på en biodynamisk gård i fjor, fikk jeg virkelig øynene opp for hvordan blomster kan friske opp en traust salat, og flere imponerte blikk ble sendt i retning matboksen min utover høsten, selv om jeg ikke hadde gjort stort mer enn å sette på en liten blomst på nista. Så i vår klarte jeg ikke holde meg selv i trøya selv om jeg visste jeg kom til å være bortreist mye av sommeren, og sådde flere sorter spiselige blomster. Takket være en nabo med grønne fingre var det heldigvis flust med blomster igjen da jeg kom tilbake.

Blomkarse. Jeg må innrømme at disse er naboens. Siden de var de fineste, tok jeg bilde av de i stedet for mine.
Bilde: Anne Olga Syverhuset.

Det var ikke så lett å få tak i frø til sitrontagetes, eller kryddertagetes som jeg også har hørt det kalles. Vanlige blomsterbutikker jeg var innom hadde bare vanlige uspiselige tagetessorter, så jeg endte med å bestille frø på nett fra Fuglebjerggaard i Danmark.

En salat til å bli glad av :-D Bilde: Anne Olga Syverhuset


Selv om jeg ikke har oppdatert her så ofte de siste månedene, er jeg aktiv på Twitter, så følg meg gjerne der.

Fortsatt god sensommer!

3 kommentarer:

Cecilie sa...

Wow! Du hadde lett fått imponerte blikk fra meg også i kantina, for å si det sånn! Så enkelt, så mye mer innbydende. Takk for tips, nok en gang! :D

SV: Så hyggelig med et livstegn fra deg! Altså, det var ikke ment som mase-hint, simpelthen et lite kompliment; jeg syns du har så mye å bidra med i bloggverden, jeg blir alltid så inspirert her inne :) Så har jeg savna bloggen din litt i sommer, da vet du :)

Skal du holde foredrag?!? Så UTROLIG spennende! :D :D Hvor? Når? Kommer du til Sørlandet? Jeg ble i hvert fall veldig imponert over videoreportasjen du linket til under her, og tror nok du egner det meget bra til å holde foredrag og denslags :) Kjempeglad på dine vegne! ^^

Nomade- og fjellsommer høres da bra ut? Hva jobba du med i fjellet? Noe liknende det du gjorde i fjor?

Anne sa...

Jeg skal holde foredrag litt rundt omkring utover høsten, men har foreløpig ikke fått tildelt noen på Sørlandet :( Vi er flere som deler foredragene mellom oss, så kan være at noen av de andre skal dit. Glad for å høre at du tror jeg egner meg :-)

Det stemmer at jeg jobba med omtrent det samme som i fjor ja, bare at i år var jeg på Dovrefjell. Fint å kunne jobbe utendørs i fjellet noen uker!

Jordnært sa...

Kjempeherlig!!