onsdag 8. desember 2010

Nyheter fra klimatoppmøtet i Cancun

FN's klimatoppmøte i Cancun, Mexico, (COP16) er inne i sin andre og siste uke, og det er spennende å følge med på hvordan det går med forhandlingene. Dessverre er det ikke overveldende mye nyheter fra den kanten i norske nettaviser, så tenkte å dele et par tips om hvor dere kan få med dere siste nytt fra Cancun i tilfelle det er flere enn meg som ønsker å følge ett av årets viktigste møter.

  • Frilansjouralisten Erik Martinussen er på plass i Cancun, og opptaterer bloggen Eriks klimablogg om noe av det som skjer på og rundt klimatoppmøtet.


  • Regnskogfondet er tilstede på hele klimatoppmøtet, og arbeider for å få på plass en best mulig skogavtale. Du kan lese nyhetsoppdateringer fra dem på Facebooksiden deres, på Twitter og i nyhetsarkivet på nettsidene deres

  • Tilstede er også Utviklingsfondet, og de formidler fra Cancun blant annet via Facebook og Twitter.

  • nettsidene til Cicero, Senter for klimaforskning, finner du en rekke saker fra klimaforhandlingene, samt andre klimasaker. Du kan også følge jevnlige oppdateringer fra dem på Twitter.

  • En oversikt over nyheter fra klimatoppmøtet, samt andre nyheter om miljø og bærekraftig utvikling, i ulike norske media, kan du finne på nyhetstjenesten Miljønytt.

  • I tillegg har utekontoret til Bistandsaktuelt en del saker fra det pågående klimatoppmøtet.

Jeg vil veldig gjerne ha tips om andre gode nyhetskilder som er oppdatert på hva som skjer i Cancun!

Ingen kommentarer: