fredag 12. november 2010

Fair trade cola fra Ubuntu

Coca cola er vel ikke akkurat kjent for samfunns- og miljøengasjement. Det er derimot Ubuntu cola, som i tillegg til å være Fair trade-sertifisiert, gir 15 prosent av den årlige fortjenesten til Ubuntu Africa Programme. Pengene som går til dette prosjektet brukes til å støtte sukkerbøndene og lokalsamfunnene rundt bøndene, samt å støtte prosjekter som viser entrepenørskap og kreative måter å komme seg ut av fattigdom på.

I tillegg til at Ubuntu cola viser samfunnsansvar, synes jeg personlig den smaker mye bedre en coca cola. Samboeren mener at Ubuntu-colaen ikke har en slik tørr ettersmak som coca cola har. Konklusjonen må derfor bli at Ubuntu cola har en bedre ettersmak både i bokstavelig og overført betydning.

Navnet Ubuntu er neppe tilfeldig valgt. Ordet ubuntu er et gammelt afrikansk ord som kan oversettes med medmenneskelig eller «Jeg er hva jeg er på grunn av hva vi alle er», og henspeiler på båndene mellom mennesker og at vi er den vi er fordi vi er en del av et samfunn. Navnet er derfor i tråd med den samfunnsbevisste profilen til Ubuntu.

Foto: moleitau /Flickr. Creative commons-lisens: CC-BY-NC-SA

For å handle inn Ubuntu cola til helga kan du ta turen innom Etikken i Kjøpmannsgata hvis du bor i Trondheim. I Oslo finner du den på Friends Fair Trade, og i Bergen kan du i følge Studentskipnaden finne Ubuntu cola i utvalgte studentkafeer. Vet du om flere utsalgssteder, så kom gjerne med tips! Og husk å bruke forbrukermakten din og spør etter produktet selv om du ikke finner det, så tar forhåpentligvis flere inn produktet etterhvert.

God helg!

Oppdatering 14.11
Jeg fikk tips om flere utsalgssteder fra Per i en kommentar på innlegget:

"Alle Deli de Luca har Ubuntu, og alle Ultra/Sentra, og stadig flere Meny butikker og studentsamskipnader, mindre butikker, etc. Den vil også tas inn av alle ICA Maxi. Be gjerne din lokale kjøpmann eller kaféeier om å ta den inn i sortimentet.
Den kan også bestilles i nettbutikken hos Friends Fair Trade: www.friendsfairtrade.no Friends Fair Trade distribuerer Ubuntu i Norge og den er også tilgjengelig hos distributøren Asko."

Godt å høre at den kan fås tak i på en rekke steder. Kom gjerne med flere tips om utsalgssteder!


Kilder:
http://www.ubuntu-trading.com
Ubuntu (fra Wikipedia)
Linux for mennesker - Ubuntu

Kobling

5 kommentarer:

Per sa...

Alle Deli de Luca har Ubuntu, og alle Ultra/Sentra, og stadig flere Meny butikker og studentsamskipnader, mindre butikker, etc. Den vil også tas inn av alle ICA Maxi. Be gjerne din lokale kjøpmann eller kaféeier om å ta den inn i sortimentet.
Den kan også bestilles i nettbutikken hos Friends Fair Trade: www.friendsfairtrade.no Friends Fair Trade distribuerer Ubuntu i Norge og den er også tilgjengelig hos distributøren Asko.
Mvh
Per Persson

Anne sa...

Takk for tips om flere utsalgssteder!

Marianne sa...

Har til gode å prøve denne, men så er jeg heller ikke noen stor brusdrikker...

Sv: Spør butikken om de kan ta inn! Jeg har fått nærbutikken her til å ta inn både det ene og det andre :)

Cecilie sa...

Skulle akkurat til å kommentere at Deli de Luca også fører den, men Per kom meg i forkjøpet ;)

Har ikke prøvd den selv da, slår et slag for vann fra springen! :)

Anne sa...

Det er lite som slår godt vann ja :-)