fredag 13. august 2010

Naturlig smaksatt vann

Det finnes ikke noe bedre enn vann som tørstedrikk om du spør meg, og her til lands er 99 prosent av befolkningen så heldige at vi har rent drikkevann i springen. Selv har jeg vokst opp med kjempegodt drikkevann fra egen brønn, men om du ikke er så glad i smaken av kranvannet der du bor, kan du enkelt lage ditt eget smaksatte vann til å ha stående i kjøleskapet. Det eneste du trenger er en kvist av mynte - jeg anbefaler grønnmynte - som du skyller og deretter putter i ei glassflaske med vann. Etter to-tre timer begynner vannet å få god smak. Hver gang du tar av flaska kan du etterfylle med vann, og slik har du alltid godt vann tilgjengelig. Etter omtrent ei uke vil kvisten slutte å gi smak, så da kan du med fordel bytte den ut med en ny. Sunt og mer miljøvennlig enn flaskevann! Visste du at det krever 1500 ganger så mye energi å produsere flaskevann som kranvann?

Mynte vokser forresten velvillig og sprer seg lett :) Kanskje noen har andre tips til naturlig smaksatt vann?

Bilde: Anne

7 kommentarer:

Tussa sa...

Kjempesmart å bruke mynte.Det må prøves!Jeg pleier å bruke lime eller sitron,hvis jeg husker å smaksette vannet.Vi har veldig godt vann her vi bor,og vi drikker nok noen liter på en dag.

Jassmonsteret sa...

Hvor lenge står flaska slik? Rekker du å drikke vannet før det begynner å råtne? :)

Anne sa...

Etter et par-tre timer begynner vannet å få god smak i følge Ingebjørg (som står for mynte-vannet i kollektivet). Hun har aldri opplevd at myntekvisten har begynt å mugne eller råtne, men den slutter å gi smak etter ca ei uke,så da kan den med fordel byttes ut.

Nå har jeg tilføyd denne informasjonen i innlegget også :)

Solveig sa...

Bra poeng! Prøver så godt er å ikke kjøpe vann, men det hender jeg har glemt å ta med flaske...
Har forresten skrevet et lite innelgg om bruktbutikker i Trondheim i bloggen min, som du er velkommen til å ta en titt på.
Veldig bra blogg her, har lagt den til i blogger jeg følger! :-)

Cecilie sa...

Genialt! :)

Dette har jeg ikke prøvd, men er stor fan av sitron i vannet, det kan jo bli helt økologisk også om man vil. Sitron er jo også bra for å få i gang forbrenningen :)

Min hjerteblogg sa...

Heisann!!
Har du hatt en fin sommar?
Håpa det :) Den har gått fort.
Legger bloggen din på bloggrullen min i matbloggen.
Ha en koselig søndag
Klem

Lene sa...

Hei! Spennende og interessant blogg- har akkurat kommet over den, og vil følge med videre:) Ta gjerne en titt innom min nyopprettede matblogg "100% naturlig". Hilsen Lene