lørdag 15. mai 2010

Vi eier statoil - og vil ha Norge ut av tjæresanden!

19. mai, altså kommende onsdag, skal Statoils generalforsamling stemme over et forslag fra WWF og Greanpeace om at Statoil trekker seg ut av et omstridt tjæresandprosjekt i Canada. På grunn av at den norske stat eier 67 prosent av Statoil, er vi som norske statsborgere medeiere i Statoil, og dermed også i deres satsing på tjæresand. Nå er det på tide å si fra om at dette vil vi ikke være med på. I følge www.vieierstatoil.no er din eierandel på 59 354 kr med dagens aksjekurs. Facebookgruppa Vi eier statoil - og vil ha Norge ut av tjæresanden har over 2900 medlemmer, det vil si at eierandelen til gruppas medlemmer i Statoil nå utgjør 172 245 308 kr. Meld deg inn du også og inviter mange slik at vi er flest mulig før onsdagens generalforsamling!


Hva er tjæresand, lurer du kanskje på? Vel, mange kaller det verdens skitneste olje, og det er ikke uten grunn. Utvinning av olje fra tjæresand er en svært ressurskrevende prosess, og det har blitt påvist en sammenheng mellom forurensing fra tjæresandutvinning og alvorlige helseskader hos urbefolkningen. Jeg kan anbefale filmen H2O hvis du vil vite mer om hvordan urbefolkningen i Canada påvirkes av tjæresandutvinningen, under kan du se traileren til filmen.Les mer:
Vi eier statoil

1 kommentar:

Cecilie sa...

Kjempebra tiltak! Håper virkelig at det gir resultater, og at statoil trekker seg ut av prosjektet. Og du har så rett, så rett! Det ER vi som eier statoil!

Har ikke facebook, så noen gruppe blir det nok ikke på meg... Men krysser fingrene for dere som er med, og ønsker dere lykke til :)