torsdag 13. mai 2010

Søppelfunn - det er sannelig ikke søppel alt som kastes

Denne uka var det dugnad i sameiet der vi bor, og i den anledning hadde de plassert ut en konteiner der beboerene kunne kvitte seg med søppel. Det var imidlertid ikke bare søppel som havnet oppi konteineren, men også fullt brukbare og til og med ubrukte ting. Til alt hell fikk vi det for oss at vi skulle ta en titt etter dugnaden, og jammen tror jeg ikke at vi slipper å kjøpe noen møbler til verandaen vår. Vi fant nemlig både hagestoler og ei kul, retro solseng, alt helt i orden. I tillegg fant vi blant annet en fin kommode, et solid tørkestativ i tre (de er supre) og en ergometersykkel til naboen vår. Mens vi sto og titta i konteineren kom det faktisk folk bort for å kaste helt ubrukte ting som de ikke hadde bruk for og plass til. Man kan jo spørre seg om hvorfor de hadde kjøpt dem i første omgang hvis de ikke har bruk for dem. Og jeg forstår ikke hvordan noen kan få seg til å kaste fullt brukbare ting. Har ikke folk hørt om loppemarked og bruktbutikker? Det er selvsagt moro å finne ting man har bruk for, men det beste hadde i grunnen vært om tingene ikke hadde blitt kastet...

Bilde: hikikomorix via Flickr

Så her kommer en oppfordring til alle. Om du har våropprydning og finner ting du ikke lenger har bruk for, vær så snill å levere tingene til et loppemarked eller en bruktbutikk slik at andre kan få nytte av dem. Kanskje kan du til og med få litt penger for de hvis du legger de ut på finn.no, itorg.no eller lignende steder? Og dersom det er plassert ut en konteiner der du bor i anledning våren, kan den kanskje være verdt en titt. Kanskje du finner noe du har bruk for og kan redde en skatt fra søpla?

Ikke bare kattepuser som kan ha glede av et dykk i søpla.
Bilde: nicasaurusrex via Flickr

Jeg har intensjoner om å få lagt ut bilder av verandaen vår etter hvert når søppelskattene er på plass, men mulig det må vente til etter eksamensperioden.

2 kommentarer:

Cecilie sa...

Det er så sant så sant! Klart det er fint med gjenbruk, men det beste hadde jo vært hvis de som kjøpte tinene i utgangspunktet hadde gjort et gjennomtenkt kjøp slik at de ikke drev og måtte fornye hele tiden. Bedre å legge litt penger i klassisk og tidløs design kanskje, som passer til alt?

Jeg hadde i grunnen tenkt å ta en opprydning i klesskapet mitt og sortere ut ting som er for smått, og så ta en tur til fretex eller loppemarked. Men det ble så fint vær i dag, så sparer det nok heller til i morgen når det er meldt pøsregn ;)

Ha en fin dag, kjære deg! :)

Sally' miljøvennlige hjem sa...

Elsker å lete etter bruktfunn om dagen så den oppfordringen om å ikke kaste støtter jeg fullt ut!! Heldig du var som fant så mye fint da :-)