søndag 6. desember 2009

Miljøvennlige julegaver

To av tre eksamener før jul er unnagjort, og det begynner å bli litt bedre tid til julegavepønsking. Det er så koselig å legge hodet i bløt for å tenke ut gaver som man vet folk blir glad for! I et samfunn der de fleste har det meste de trenger av materielle ting fra før, får man ofte igjen for å klekke ut alternative julegaveideer. Med mindre jeg vet at det er noe spesielt noen har bruk for, er opplevelsesgaver min favoritt (ikke bare å gi bort men også å få).

Tradisjonen med å gi bort julegaver er bare litt over 100 år gammel i Norge. Før i tiden var julegavene oftest nyttegjenstander, og det var også vanlig å gi til de trengende i forbindelse med jula. Etter flere år med julegavekjøp som har tatt helt av, er pendelen forhåpentligvis i ferd med å svinge andre veien igjen, og det blir heldigvis mer og mer fokus på å gi bort miljøvennlige og nyttige gaver, og også symbolske gaver som kommer de som trenger det aller mest til gode.

I fjor kom jeg med en rekke miljøvennlige julegavetips her på bloggen. De fleste av disse er like aktuelle i år, så ta gjerne en titt om du trenger ideer :-) Ellers ligger det noen flere tips ute under kategorien gavetips i margen. Du kan også sjekke ut grønne julegavetips fra Fremtiden i våre hender og listen over etiske julegaver fra Etisk forbruk. Jeg blir glad for flere gode innspill, så grønne julegavetips mottas med takk.

PS. Spiselige gaver er som oftest noe som faller i smak om du vet hva mottakeren liker. Og nyttig er det, for mat må man jo ha :) Hva med en gavepakning med økologiske krydderurter og/eller te fra Nordgard Aukrust?

Bilder: Anne

Ingen kommentarer: