søndag 22. november 2009

Grønn adventskalender for barn i alle aldre

"I dag/kveld skal vi bake pepperkaker (en av husets pepperkakeformer kan pakkes inn og henges opp på kalenderen)."

Dette er forslaget til teksten på lappen til luke nummer fire i adventskalenderen fra Tone Granaas, daglig leder i Grønn Hverdag og mamma til Teodor. Dette er en adventskalender som i stedet for å bidra til enda flere ting finner veien over dørstokken til barnerommet er med på å skape forventninger og gode familieopplevelser i førjulstida. Så om du har barn, eller andre familiemedlemmer og venner med sans for felles førjulsopplevelser, kan det kanskje være noen gode tips å hente her :-) Selv kunne jeg for eksempel ha tenkt meg at det sto noe slik som dette på en av lappene: Når den blå timen er i anmasj lager vi solbærtoddy og pakker i sekken. Så spenner vi skiene på og tar turen ut i skogen. Hodelykter hjelper oss å finne veien hjem om månen ikke titter fram.


Siden førjulstida faller sammen med den travleste tida i semesteret for alle her i kollektivet blir det nok ikke daglige juleforberedelser fram mot jul for vår del. Men når det er igjen én måned til jul skal vi ta fram juleteene våre, og så har min snille Mamma sendt fire flaxkalendere i posten som ligger klare til 1. desember :-) Forøvrig har jeg planer om å gjøre månedens middagseksperiment om til et julebaksteksperiment.

5 kommentarer:

Hos Bestemor sa...

Har tenkt på om jeg iallfall skal legge inn noen "opplevelseslapper" i ungenes adventskalender, for det ene er det et pes å finne på 24 gaver, og for det andre har de alt for mange ting fra før. God advent til deg :)

Cecilie sa...

Sånne adventskalendere har jeg veldig sansen for! :) Ikke bare kalendere forresten, er opplevelsesjulegaver jeg setter mest pris på.

Selv får jeg i år en økologisk fairtrade sjokoladekalender av min mor, som syns det er så synd at jeg er så kjip og boikotter julekalendere ;) Jeg tenker å lage en til henne, med hjelp til juleforberedelser, f.eks; I dag skal jeg pusse sølvskjeer. Eller vaske vinduer, lage middag eller hva som helst annet egentlig :) (Hun leser bloggen min, så hvis du svarer hos meg, blir jeg glad om du ikke nevner dette;) )

Løvinnen sa...

Det hørtes veldi kos ut!!:)

Reko Stil / Emma sa...

Bra idé med upplevelsekalender istället för grejer...nu har jag inga barn, men får jag några blir det helt klart en sån variant (eller nåt eko då...). Funderar på en kalender till mig själv också - i form av att ta bort något varje dag och lämna till välgörenhet eller nåt liknande. Tömma huset på grejer istället för att fylla på :) En ting om dagen bör ju bli en lätt match :)

Tack för tipset i förra inlägget också om den danska sidan med "innehållscheck" den ska jag helt klart besöka (eftersom jag absolut inte kommer ihåg vad som bör/ska/ska inte vara med...)

Anne sa...

Tipper moren din kommer til å like julekalenderen, Cecilie :) Det var en veldig god ide!

Likte oppryddingskalenderideen din Emma :)