tirsdag 3. mars 2009

Et enkelt miljøtips - drikk vann fra springen

Her i landet er vi så heldige at de aller fleste av oss har rent vann i springen. Likevel har salget av flaskevann økt kraftig, og i fjor ble det solgt hele 105 millioner liter vann på flaske i Norge.

På flaskevannets vei fra natur til butikk har det blant annet gått med energi til produksjon av flasker, tapping av vann og transport av flaskene. I tillegg brukes energi til å kjøle ned flaskene mens de står i butikken. I sum krever flaskevann et energiforbruk på 1100 til 2000 ganger mer enn vann fra springen. Tallene er beregnet av den amerikanske forskningsinstitusjonen Pacific Institute. Du kan lese mer om saken i "Flaskevann er energisluk" fra forskning.no.

Løsningen er heldigvis enkel om du vil unngå å bidra til det økte forbruket av flaskevann. Ha alltid en drikkeflaske med deg i veska eller sekken. Når den blir tom, er det bare å fylle den opp igjen i nærmeste vask eller fjellbekk, alt ettersom hvor du ferdes.

For flere små og enkle miljøtips kan du sjekke ut 50 Ways to Help the Planet. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt :)


Foto: Anne

2 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Åh, så bra:=)
Jeg drikker også hvit clipper te idag:-)

Naturlige Anita sa...

Vann fra springen konsumeres hver dag :D
Det ligger en liten tag til deg hos meg ;)