mandag 2. mars 2009

Ekstra mykt toalettpapir - en miljøversting

Adressa publiserte lørdag artikkelen "Mykt dopapir verre enn å kjøre Hummer". Bakgrunnen er en artikkel i The Guardian, som kan fortelle oss at forskere har funnet ut at de komfortelskende amerikanske rumpene forårsaker større naturødeleggelser enn amerikanernes forkjærlighet til bensinslukende bilder og "fast food". Mer enn 98 prosent av toalettpapiret som selges i USA produseres nemlig av trær fra gamle skoger, noe som får konsekvenser for både dyreliv og planter som holder til i disse skogene. Heldigvis ser bildet noe lysere ut i Europa, der 40 prosent av toalettpapiret er laget av resirkulert materiale - men det er absolutt forbedringspotensiale her også.

"This is a product that we use for less than three seconds and the ecological consequences of manufacturing it from trees is enormous," said Allen Hershkowitz, a senior scientist at the Natural Resources Defence Council.
(Fra artikkelen i The Guardian)

2 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Kanskje det gjelder Lambi toalettpapir også?

Anne sa...

Det gjør nok dessverre det... Her er det som står på Lambi sine egne hjemmesider:

"Lambi toalettpapir er et mykt og behagelig 3-lags papir produsert av 100% nyfiber. Papiret har den fineste kvaliteten samtidig som det er sterkt. Inneholder ikke resirkulert papir. Produseres i helt hvitt, med blå lammepregling eller sesongmønster."