mandag 24. november 2008

Persilleriet - Slow food i en fei

I Trondheim er vi så heldige å ha en liten og koselig vegetarrestaurant med god vegetarmat til en overkommelig pris. Persilleriet heter stedet, og et besøk dit anbefales til alle - det er ikke bare vegetarianere som blir glad i denne maten!

Filosofien deres er å tilberede mat med næringsstoffer som fungerer i forhold til hverandre, og hvert måltid består av 1/3 protein, 1/3 karbohydrat og 1/3 fiber. I tillegg bruker de først og fremst lokale, økologiske grønnsaker, som blant annet kommer til sin heder og ære i deres gode rotfruktburger som de kaller "kålaffel".

De har nettopp endret litt på menyen sin, og siden jeg pleier å bestille dagens studentmiddag, er jeg dessverre ikke helt oppdatert på hva som serveres. Men dages middag står fortsatt på menyen, og denne varierer fra dag til dag. De aller fleste middagene jeg har spist på Persilleriet har falt i smak, og man føler seg så glad og mett i magen etter et slikt måltid. Dessuten oppnår man lett "fem om dagen" om man tar turen innom Persilleriet.

Prisene er absolutt overkommelige - en studentmiddag (som er take away av dagens middag) koster kr 75,-, det 10 kr mindre enn vanlig take away av dagens middag (kr 85,-). Om man skal spise der i stedet for å ta med seg maten, koster det litt mer igjen, men det er fortsatt billig til å være en restaurant. Jeg savner allikevel tidene (som ikke er så lenge siden) da dagens studentmiddag bare kostet kr 50,- og man hadde råd til å spise der litt oftere også på et studentbudsjett.

Persilleriet har forbedringspotensiale på to områder: For det første skulle jeg ønske de hadde åpent i helga* og at de hadde åpent litt lenger på hverdagene. Mandag til torsdag har de åpent fra 11 - 19, og fredag fra 11 - 17. Men man kan ikke bestille mat den siste timen, altså må man komme før 18 (16) for å bestille. Åpningstidene tyder på at de satser på folk som stikker innom fra jobben for å spise lunsj og middag, og ikke slike som meg som har lyst på en ekstra god og lettvint middag i helgene. Det andre ankepunktet jeg har er at det blir så mye søppel av emballasjen man får med seg middagen i. Jeg vet ikke om det er så mye å gjøre med akkurat dette, bortsett fra å spise maten sin der. Kanskje de kunne solgt "flerbruksemballasje" som man kunne ta med seg? Samtidig er det ikke alltid jeg planlegger at jeg skal spise på Persilleriet når jeg drar hjemmefra, det er mer et utslag av sult kombinert med at jeg ikke vet hva jeg skal lage til middag og at jeg har lyst på noe lettvint og sunt.

Og så må jeg til slutt nevne at de holder kurs i matlaging. Det hadde vært moro å fått med seg en gang, kanskje lærer man å lage kålaffel?

* Januar 09: Persilleriet serverer nå mat også i helgene, åpningstidene lørdag og søndag er 12 - 17. Mandag - fredag er åpningstidene 11 - 19.

2 kommentarer:

to vrange sa...

Et sånt sted skulle vi hatt i Bergen også... *drømme*

Anna Lisa sa...

Ojsann! HEr var det mykje spennande :)
hit kjem eg igjen og linkar deg med en gang hvis det er ok :)
Ha en fin mandag
Klem