søndag 9. november 2008

Indisk dal - nam!

I kokeboka Grønn gourmet - Oppskrifter for et mer økologisk kjøkken fant jeg en god verson av indisk dal. I følge boka betyr dal rett og slett bare linser, og retten finnes i et mylder av varianter.


Dal til ca 4 personer

300 g linser (for eksempel røde) legges i bløt og skylles. Dekkes deretter så vidt med vann og settes til kok i en gryte/kjele.
300 g grønnsaker. Minst halvparten løk, de andre kan varieres etter smak og behag og etter kjøleskapets innhold. Gulrot og brokkoli fungerer bra og gir fine farger. Løken og grønnsakene skal hakkes smått i biter.
12 fedd hvitløk (!) Jepp, denne retten er for dem som liker hvitløk :D Boka foreslår å legge hvitløken i varmt vann så den blir lettere å skrelle.
6 ss karri. Dersom det er vanlig norsk karri, er det ikke chilipepper i, så det kan man tilsette i tillegg etter smak.

Ha en blanding av smør og olje i stekepannen, og stek hvitløk og karri til det skummer og lukter godt (det må ikke bli brunt). Hell så oppi litt vann fra bønnegryten og ha blandingen tilbake i gryten. La alt koke sammen til linsene er møre. (Det tar ca 20 min eller mindre for små linser). Ha i salt og smak på det. Fløte kan med hell tilsettes for å gjøre smaken rundere.
Serveres med chapati eller ris.

God apetitt!

.

Ingen kommentarer: