tirsdag 25. januar 2011

WWF's sjømatguide 2010-11

WWF's sjømatguide er en hendig liten sak som viser hvilken sjømat som kan spises med god miljøsamvittighet og hva vi bør unngå. Før jul kom en oppdatert utgave for 2010-11.

Guiden har tre fargekoder; grønn, gul og rød. Arter med grønn fargekode er godt forvaltet og kan spises uten bekymringer for miljøpåvirkningen. Her finner vi blant annet alle produkter med miljømerket MSC. Arter som er merket med rødt bør vi unngå å kjøpe på grunn av at de enten er truet av overfiske eller at oppdretts- eller fangstmetodene ødelegger miljøet i havet. Blant de røde artene finner vi blant annet scampi, steinbit, kysttorsk og torsk fra Nordsjøen.

Les mer om sjømatguiden hos WWF. Guiden kan du laste ned og skrive ut, eller du kan bestille sjømatguiden gratis fra WWF. Den er i lommeformat og er kjekk å ha i lommeboka for å ta fram når du er på butikken. Bli med på å støtte opp om en bærekraftig forvaltning av havet du også!

Her er en oversikt over hvor du kan kjøpe fisk og annen sjømat som er MSC-merket.

Ingen kommentarer: