lørdag 6. november 2010

Syltetøy med bringebær, rips og banan

En litt for full fryser ropte mot meg her om dagen og krevde tiltak om det skulle være håp om å få plass til noe mer. Skattekammeret var fyllt opp med ferdigkokte bønner og kikerter, hjemmelaget hummus og deilige bær med smak av sommer. Røde, søte bringebær fra tantes hage, og friske, gode rød- og hvitrips fra hagen hjemme hos foreldrene mine. Syltetøykoking lå i kortene, og noen godt modne bananer som lå på benken fikk være med på leken.

Syltetøy av bringebær, rips og banan har jeg aldri prøvd før, men det er absolutt noe jeg kan finne på å prøve igjen. Her er omtrentlig hva jeg hadde i i ett av forsøkene:

200 g rips
200 g bringebær
150 g sukker (kunne godt hatt i mindre merket jeg, for bananen gir også søtsmak)
1 banan (gir mye banansmak, prøv deg gjerne fram med hvor mye du vil ha i)

Jeg ga bærene et oppkok og hadde i sukker. Deretter ga jeg syltetøyet et nytt oppkok og hadde i most banan etter at sukkeret hadde løst seg opp. Til slutt helte jeg syltetøyet over i rene syltetøyglass som hadde stått omtrent en halvtime i ovnen på 100 grader.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle syltetøyet. Jeg kunne jo rett og slett kalt det bærsyltetøy, siden banan også teknisk sett er et bær, men gode forslag mottas med takk :-) Hva synes du jeg skal kalle syltetøyet?


Bilde: Anne

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så spennende! Har aldri hørt om bringebær-, rips- og banansyltetøy, men det er jo egentlig logisk når jeg tenker meg om. Bananskiver smaker jo ypperlig oppå skiva sammen med bringebærsyltetøy.
Kanskje du kan kalle det bripsan-syltetøy? Bingerips? Ribabring? Bribarips? Mange muligheter :-)

Anne sa...

Haha :-) Fantastiske navneforslag :D

Anonym sa...

Hei. Oppdaget akkurat bloggen din, og leser nå gjennom alt :-) Jeg lagde syltetøy uten sukker, med villbringebær, rips og banan. Mikset det med stavmikser og tilsatte banan til passelig konsistens og søthet. Så rett i frysereren med det. Kjempegodt og sunt!

Anne sa...

Så gøy at flere har prøvd det samme, og at det funker fint også uten sukker :-)

Sølvi sa...

Hei
Jeg er helt hekta på Aroniabær (Svartsurbær). Har 20 kg i fryseren og div. syltetøy med Aroniabær i kjøleskapet. Jeg plukker en stor bolle hver dag og koser meg med disse antioksidantbombene av noen bær og blir bare sprekere og spreker. Fersk Aroniabær med sørlandets banachips med yogurt og havsaltede mandler er utrolig godt sammen i en munnfull. Det ga meg ideen til å lage Aroniabærsyltetøy blandet med banan. Det var slik jeg kom over bloggen din da jeg googlet syltetøy med banan, for å se om det går an å ha banan i syltetøy.
Takk skal du ha.

Anne sa...

Aroniabær tror jeg faktisk ikke jeg har smakt, men nå ble jeg veldig nysgjerrig på dem :-) Håper aroniasyltetøyet med banan blir godt!