torsdag 26. august 2010

Flytt tusenlappen min!

Visste du at du som medeier i Oljefondet har aksjer for nesten 1000 kroner i oljeselskapet Repsol? Dette selskapet planlegger boring i et område av Amazonas der det lever ukontaktede indianere som er svært sårbare overfor kontakt med fremmede. En uskyldig forkjølelse kan være dødelig for en indianer som har levd uten kontakt med omverdenen fordi immunforsvaret deres mangler forsvar mot sykdommer som er vanlige hos oss. Samtidig er oljeboring en trussel mot levesettet og kulturen til disse menneskene.

Repsol har fra før miljøødeleggelser og helseskader hos lokalbefolkning andre steder på rullebladet, og de har flere ganger brutt de etiske retningslinjene til Oljefondet. Ikke skjønner jeg hvordan det henger sammen at Norge bruker milliarder av kroner for å redde regnskog ett sted og samtidig investerer i selskaper som raserer regnskog i andre områder. De som passer på sparepengene våre trenger å få vite at vi ikke synes det er greit at våre penger brukes til å ødelegge rike naturområder, ta fra livsgrunnlaget fra folk og frarøve andre mennesker muligheten til å fortsette å leve sine liv på sitt vis.

Regnskogfondet arbeider for at Oljefondet skal trekke pengene sine ut av Repsol, og de trenger din stemme. Skriv under kravet til finansminister Sigbjørn Johnsen om å trekke din tusenlapp ut av Repsol og investere pengene i noe som er positivt for mennesker og natur i stedet.


Kilde: Regnskogfondet

2 kommentarer:

Solveig sa...

Aiai, dette visste jeg absolutt ingenting om!!! Takk for nyttig info, skal skrive under kampanjen her ja. Huff, så mye dobbeltmoral i Norge desverre....

Anonym sa...

Har skrevet under!