tirsdag 15. september 2009

Tredobling for Miljøpartiet de grønne

Miljøpartiet de grønne (MDG) har nesten tredoblet sin oppslutning fra forrige valg, med 9191 stemmer i år mot 3652 stemmer i 2005 (99,9 % av stemmene talt opp).

"Miljøpartiet De Grønne går frem overalt! Valgresultatet lover godt for mobiliseringen frem mot lokalvalget om to år. Da skal vi inn i kommunestyrer og fylkesting over hele landet", sier talsperson Sondre Båtstrand fra Bergen.

I mellomtiden får vi glede oss over at MDG har bidratt til å minke søppelberget av politiske valgløfter. I Oslo var nemlig partiets valgkampbod bygget som en resirkuleringsstasjon, slik at velgerne kunne kvitte seg noe av valgmateriellet de hadde plukket opp på veg mellom alle valgbodene :) Hele 15 tonn papir hadde de rukket å samle opp da artikkelen ble skrevet. Idéen var også ment som kritikk mot andre partier i følge MDGs talsperson Hanna E. Marcussen fra Oslo:

"Vi ønsker å kaste gamle idéer og heller resirkulere det beste fra alle partier og skape et økologiskpolitisk prosjekt."

Da var valget unnagjort for denne gang, og innholdet i bloggpostene kommer til å dreie mer mot små tips for en grønnere hverdag igjen. Og selv om bladene snart begynner å gulnes, ønsker jeg dere en fortsatt grønn høst ;)

6 kommentarer:

Camilla sa...

Takk for hyggelig kommentar! Jeg stemte miljøpartiet de grønne etter at jeg lot min søster overtale meg :)

Cecilie sa...

Tredobling?!? Det er jo knallbra! Det vitner jo om at flere og flere begynner å få øynene opp for hvor viktig det er med en god miljøpolitikk. Det går fremover! :-)

Emma sa...

Skitbra med tredubbling! :o) Jag lobbade för MDG för alla runt mig, men fick ju inte rösta själv. Till kommunevalget dock, DÅ får jag rösta - så om två år till så får MDG min stemme igen :)

Cecilie sa...

SV:

Takk! Uff, kan ikke si jeg gleder meg til høstregnet for alvor setter inn her! Men den tid, den sorg.. ;)

Men det er da klinkende klart at mørk sjokolade er en grønnsak? :P Den er jo laget av mest kakaobønner, og bønner er da sunt? Og vokser kanskje ikke disse bønnene på en grønn busk? Poteter vokser jo også på grønne planter (eller omvendt kanskje). Anyways: det er en grønnsak!

Og la oss ikke glemme det høye innholdet av antioksidanter, som er viktig for å motvirke de frie oksygenradikalene!

Dessuten skal man slettes ikke kimse av føde for sjelens munterhet, lykkeendorfiner i blodet! ;)

Anne sa...

Hyggelig å lese at det er flere som gleder seg over framgangen til de grønne :)

Cecilie: Haha :D Digger argumentasjonen din! At mørk sjokolade er sunt har jeg gledet meg over lenge, sjokoladelykkerus skal man ikke kimse av, nei :)

Etter litt googling (botanikeren i meg tok overhånd) fant jeg forresten ut at egentlig er kakao tørkede frø fra kakaofrukten. Men skulle ikke tro det blir noe mindre sunt av den grunn :P

Mikela sa...

ajvar är en slags paprikaröra som finns färdig att köpa :)